Gå til sidens hovedinnhold

Kate stoppet av tåka

Hertuginnens offisielle oppdrag forsinket.

(SIDE2): Helikopteret kunne ikke lette da tykk tåke rullet innover London i formiddagstimene da hertuginne Catherine (31) sto klar til å dra på offisielt oppdrag.

Vikingby
Hun besøker i dag Grimsby, hvor hun besøker museet Fishing Heritage Centre og en skole for spirende fotografer og en brannstasjon. I tillegg skal Kate møte arbeidsløs ungdom som er engasjert i svigerfars veldedighetsorganisasjon, The Prince’s Trust, skriver den britiske avisen Daily Mail.

Grimsby ligger i nærheten av Hull, i Lincolnshire, og skal ifølge legenden ha blitt grunnlagt i den niende århundre av den danske fiskeren og vikingen, Grim.

Kate ankom nesten to timer etter at hun var ventet til den lille fiskerlandsbyen. Og som den gjenbruksdronningen hun er, tok hun i bruk den nøttebrune kåpen sin fra high street-designeren Hobbs. Hertuginnen var i godt humør da hun ankom byen der hun ble tatt imot av et kobbel med jublende små barn og voksne.

Kate går i sin avdøde svigermors fotspor, prinsesse Diana besøkte Grimsby og åpnet et sykehus her i 1983, ifølge bloggen Princess Diana Remember.

Fikk kritikk
I helgen gjestet hertuginnen et bryllup i Sveits sammen med prins William (30) og prins Harry (28).

I den pittoreske alpelandsbyen ble det også tid til litt ski og turgåing, og selv om Kate skal ha tatt det rolig, har bilder av henne med et akebrett under armen skapt oppstyr hos britiske lesere. De kritiske røstene mener at hun burde ta det rolig og ikke gjøre noen aktiviteter i det hele tatt, hun bærer tross alt på en kommende tronarving. Men Kate har tatt det veldig rolig siden hun ble gravid, og var også en stund innlagt på sykehus på grunn sterk svangerskapskvalme. I februar begynte hun så smått igjen med offisielle oppdrag, men har ikke en sprengt kalender i månedene framover.

Ifølge Twitter-meldingene til de britiske reporterne på plass i Grimsby ble hertuginnen spurt av en av de fremmøtte om babyen sparker.

- Det gjør den, i høyeste grad, svarte Kate.

Kate er på oppdrag alene, da William er på jobb for RAF.

Les også:

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken