Gå til sidens hovedinnhold

Det hadde mest sannsynlig kostet deg 90.000 kroner å føde her

Få alle detaljer om det eksklusive privatsykehuset.

(SIDE2): Kate komme til å føde sitt første barn på en av de mest eksklusive privatklinikkene for gravide i Storbritannia.

Å ha en natulig fødsel i en av suitene på dette sykehuset koster mest sannsynlig rundt 91.390 kroner, ifølge Daily Mail.

Minner mer om et hotell enn et sykehus
Hertuginnen blir innkvartert i en suite i det som kalles Lindo Wing. Noe som er mer et hotell enn et sykehus. Prisen for suiten får man ved forespørsel, men for et deluxe-rom må man betalte et depositum på i 50.260 kroner for en «normal fødselspakke». Man må betale 68.400 for et keisersnitt, og ellers må man betale for konsulenter. Denne prisen øker med 9100 kroner for hvert døgn man tilbringer på sykehuset, ifølge Guardian.

Lindo Wing er de kongeliges favoritt når det kommer til fødsler. Prins William og Harry ble født der, og det ble også deres søskenbarn Peter og Zara Phillips. Hertugen og hertuginnen av Gloucester valgte dette som fødselsklinikk, samme med flere andre.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Det finned individuelle fødselsrom og fødebasseng. Alle rommene har på satelitt TV, radio, internett, oppdaterte aviser og en safe.

Vinliste og champagne
Når det kommer til mat og drikke er utvalget stort, blant annet finnes en vinliste og champagne tilgjengelig. Og om den vordende moren skulle ha lyst på noe utenom menyen, så står kjøkkenansatte parat til å skaffe det hun har lyst på.

Kate har forberedt seg til fødselen med blant annet yoga for gravide og private rådgivningtimer med fødselsguruen Christine Hill - som er en favoritt blant både kongelige og kjendiser.

Hertuginnen blir tatt vare på at et ledende medisinsk team, ledet av dronningens tidligere gynokolog Marcus Setchell, som også var tilstede under grevinnen av Wessex`s to fødsler.

Mannen som assisterer ham er Alan Farthing. Han var tidligere forlovet med TV-programlederen Jill Dando, som ble myrdet. Farthing er dronningens nåværende gynekolog.

Assisterende ham er Alan Farthing, tidligere forlovede av myrdet TV-programleder Jill Dando og dronningens nåværende gynekolog, ifølge BBC.

Få kongelige har gjort dette før
Hertuginnen er en av relativt få kongelige i historien som har født på sykehuset, da hjemmefødsler tidligere har blitt favorisert av monarkiet.

Dronning Elizabeth ble født i hennes families private hjem i London, og selv fødte hun sønnene Charles, Andrew og Edward i Buckingham Palace, og prinsesse Anne i Clarence House.

Det antas at neste gang paret vil bli sett offentlig er når, og om, de viser seg på trappen til sykehuset med den nyfødte babyen.

Strenge sikkhetstiltak
Fotografene og fjernsynsteamene har vært på plass lenge utenfor sykehuset. Også ivrige rojalister har ventet utenfor den nyoppussede Lindo-fløyen på sykehuset i mange dager.

Ingenting er overlatt til tilfeldighetene ved sykehuset. En egen parkeringsplass har vært reservert prins William til bruk når fødselen starter, mens det har vært parkeringsforbud for andre pasienter utenfor sykehuset hele juli måned, for å forhindre at det skulle oppstå problemer.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken