Gå til sidens hovedinnhold

Men, er det ikke?

Bildet av hertuginnen med råtne tenner går verden rundt.

(SIDE2): Reaksjonene lot ikke vente på seg da det amerikanske politiske magasinet The New Republic brukte et manipulert bilde av hertuginne Catherine (30) av Cambridge på forsiden av sitt julinummer, skriver Suzan Clarke i sin blogg på ABC News. Bildet viser Kate med gule og råtne tenner, og skal illustrere at noe er galt og «råttent» i Storbritannia.

«Noe er råttent: Storbritannias siste dager» er forsideoppslaget på magasinet, som allerede har opprørt britene.

- Vakker med råtne tenner
- Kan du forestille deg reaksjonene hvis et britisk magasin hadde trykket et tilsvarende bilde av president Obama, kommenterer en leser i Daily Mail, mens en annen skriver at magasinet oppfører seg tarvelig, og legger til at magasinet vet at hertuginnen selv aldri kommer til å kommentere eller reagere på manipuleringen.

Reaksjonene på Daily Mails omtale av magasinforsiden er imidlertid ikke entydige; en annen leser skriver: «Det er satire, ikke bry dere! Jeg synes hun fortsatt hun ser vakker ut, selv med råtne tenner.».

- Skamfull og ydmyket
På Facebooksidene til The New Republic er reaksjonene mer entydige, og der beskrives magasinets forsidebilde med ord som «barnslig» og «dårlig smak».

- Dere gjør at jeg skammer meg over å være amerikaner. Jeg hadde vært stolt hvis USAs kvalitetspresse hadde tatt opp konkurransen med britiske giganter innen god journalistikk. Men i stedet blir både jeg, og kanskje utallige amerikanere som studerer eller bor i Storbritannia, ydmyket, skriver en annen leser.

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag

Kommentarer til denne saken