Gå til sidens hovedinnhold

Betalte parkeringsbot med 1200 mynter

Bilisten satt ikke pris på boten han hadde fått.

HTML EMBED

En bilist i Australia går nå sin seiersgang verden over etter at han lastet opp en video på YouTube der han forsøker å skape skikkelige problemer for sin kommune etter at han fikk en parkeringsbot på 60 australske dollar - drøyt 300 norske kroner.

Historien sier ikke noe om hvorfor mannen, som ikke er navngitt fikk, denne boten. Det som derimot er åpenbart er at han ikke var spesielt fornøyd med den.

Kan betale kontant - tok med 1200 mynter

Han gikk derfor i banken og tok ut 60 dollar i 1200 5-cent-mynter, for så å gå og betale boten personlig.

Etter å ha fått bekreftet at han kan betale kontant, dumpet de 1200 myntene over arbeidsplassen til en resepsjonist.

En ikke spesielt blid sikkerhetsvakt og damen bak skranken gir derimot beskjed om at de ikke har noen intensjon om å ta imot pengene, og at han må gå i banken og veksle.

Lov forbyr myntbetaling

Australsk lov har nemlig tatt høyde for denne typen problemstillinger, og har en egen lov som sier at mynter ikke kan benyttes til å betale beløp over fem dollar.

Etter å ha blitt konfrontert med at hans oppførsel ikk er akseptabel, gir han klar beskjed om at han har forsøkt å betale, og at han nå anser seg ferdig med saken.

En talsmann for Adelaide City Council bekrefter over australse News.com.au at dette bare vil resultere i en purring.

- Vi vil sende kunden et brev for å informere om at boten fortsatt er ubetalt, og at pengene hans ligger i en safe, sier en talsmannen.

PS! Stuntet ser heller ikke ut til å kunne fungere i Norge: Sentralbanklovens §8 sier følgende: «Bankens sedler og mynter er tvungent betalingsmiddel i Norge. Ingen er pliktig til i én betaling å ta imot mer enn femogtyve mynter av hver enhet. »

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen

Kommentarer til denne saken