I et brev til Kongressen søndag skriver FBI-sjef James Comey at de har avsluttet granskingen og at det ikke er noen grunn til å endre beslutningen om at det ikke skal reises tiltale mot Clinton.

LES OGSÅ: - Tror det blir voldelig etter valget

– FBIs undersøkelsesgruppe har arbeidet døgnet rundt, og i løpet av denne prosessen har vi nøye gransket all kommunikasjon til og fra Hillary Clinton da hun var utenriksminister. Basert på denne gjennomgangen ser vi ingen grunn til å endre beslutningen som vi kom fram til i juli, skriver FBI-sjefen i brevet.

LES OGSÅ: Sprikende målinger før USA-valget

Clintons stab fornøyd

Clintons valgkampstab sier de er godt fornøyd med at epostgranskingen nå er over.

– Vi er glade for at han har funnet ut det som vi var ganske sikre på, at han bekrefter beslutningen han kom fram til i juli, sier Clintons kommunikasjonsdirektør, Jennifer Palmieri.

Clintons rival Donald Trump er derimot ikke like glad.

– Hillary Clinton beskyttes av et manipulert system, sier han ifølge Reuters.

(artikkelen fortsetter under bildet)

– Skjødesløs

I juli sa Comey at Demokratens presidentkandidat hadde vært skjødesløs i sin omgang med sensitive dokumenter som ble funnet på hennes private epostserver mens hun var utenriksminister.

I forrige uke gikk Comey ut med opplysninger om at FBI hadde funnet nye eposter som kunne være relevante for etterforskningen av Hillary Clintons private epostserver fra tiden da hun var utenriksminister.

De nye epostene ble angivelig funnet på en PC som tilhørte den skandaliserte eks-politikeren Anthony Weiner og hans nå fraseparerte kone Huma Abedin, en av Clintons nærmeste rådgivere.

LES OGSÅ: Eksperter: Lettere sagt enn gjort med valgjuks i USA

Krass kritikk

I mars 2015 ble det kjent at Hillary Clinton brukte en privat epostkonto og – server til tjenestekorrespondanse i sin tid som USAs utenriksminister fra 2009 til 2013.

Serveren sto i kjelleren i Clintons hus i New York og myndighetenes sikkerhetseksperter visste ikke om den.

Utenriksdepartementets interne gjennomgang av saken førte til krass kritikk av Clinton. (©NTB)