Gå til sidens hovedinnhold

Hilton skylder på USA

Hotellgiganten Hilton rådfører seg med juridisk ekspertise for å finne ut om det var lovlig å nekte en kubansk delegasjon adgang til Scandic Hotell i Oslo.

- Hilton Corporation er blitt rådgitt til at å ta imot kubanske gjester er i strid med den amerikanske handelsembargoen mot Cuba. Derfor ble bestillingen fra en kubansk handelsdelegasjon kansellert ved Scandic Hotell i Oslo, sier visekommunikasjonsdirektør Linda Bain i Hilton Corporation til NA24. - Dette er en uhyre komplisert sak. Vi søker nå juridisk assistanse både i USA og Norge for å finne ut om vi hadde vårt på det tørre, sier Baines. Baines sier videre at det kan ta en viss tid før Hilton kan komme med en endelig kommentar.

Den kubanske delegasjonen har bodd på Scandic-hotellet Edderkoppen i fem år på rad i anledning sin deltakelse ved Reiselivsmessen på Lillestrøm . Denne gang ble de nektet å ta inn. Cubas ambassadør i Norge, Jorge Lamadrid Mascaró, ble både opprørt og overrasket over at en kubansk reiselivsdelegasjon ble avvist av et norsk Scandic-hotell.

Handelsboikott
Reiselivsmessen finner sted på Lillestrøm 11.-14. januar, og delegasjonen består av folk fra ulike deler av reiselivsbransjen på Cuba.

Scandic ble kjøpt opp av den amerikanske Hilton-kjeden i mars 2006. På grunn av USAs handelsboikott av Cuba er kubanerne ikke ønsket ved hotellene.

- Ikke diskriminering
Hilton Corporation mener imidlertid at hotellkjeden ikke driver diskriminering:

- Hilton og Scandic holder det som en selvfølge at alle mennesker skal behandles likt. Vi diskriminerer ingen på basis av hudfarge, nasjonalitet eller etnisk opprinnelse, sier Linda Baines.

LO har truet med boikott av Hiltons hoteller, Fagforbundet har allerede avbestilt 220 senger på Scandic Hamar i februar samt tre netter på hver 90 senger på Scandic Edderkoppen i september.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai