Gå til sidens hovedinnhold

- Like greit at Erna gikk i svart

Fpu-leder Himanshu Gulati mener verken Høyre eller Arbeiderpartiet bidrar til en god eldreomsorg med dagens finansieringsstruktur.

- Det skal ikke være postnummeret som bestemmer hvor god eldreomsorg du får, tordner det fra lederen i Fremskrittpartiets Ungdom, Himanshu Gulati.

Reaksjonen kommer etter at Høyre-leder Erna Solberg i dagens Dagsrevy-sending beskyldte den rødgrønne regjeringen for løftebrudd på lovnaden om 12.000 nye sykehjemsplasser innen 2015.

Nye tall Dagsrevyen i dag la frem, viser at den reelle veksten innen 2015 kun vil være 4300, og ikke 12.000 nye sykehjemsplasser. Dette vil dermed kun tilsi en tredjedel av det som ble lovet i 2007.

- Dette betyr at vi ikke får en god nok eldreomsorg, sa Erna Solberg.

Gulati mener nå at Høyre på samme måte som Arbeiderpartiet forfekter et finansieringssystem som ikke skaper en god og troverdig eldreomsorg.

- I dag er det kommunene som har det økonomiske ansvaret for eldreomsorgen og sykehjemsplassene. Dermed kan det være at en 90 år gammel dame i Bærum kommune får sykehjemsplass, mens en 90 år gammel dame i Elverum kommune ikke får det, kun på grunn av kommuneøkonomien. Slik kan det ikke være, sier Gulati til Nettavisen.

- Kanskje det var like greit at Erna gikk i svart, legger Gulati til, og refererer til at tirsdagens Dagsrevy mistet lyden og ble borte i flere minutter.

Han mener Frp er det eneste partiet som vil endre systemet.

- Vi vil lovfeste retten til sykehjemsplass og flytte finansieringen til staten. Det kan ikke være kommuneøkonomien som bestemmer, understreker Gulati.

Mer fra Nettavisen:

Kommentarer til denne saken