Gå til sidens hovedinnhold

Britiske Kim dør

Men NRK holder døra åpen for at han kommer tilbake i «Himmelblå».

(SIDE2:) Heller ikke i søndagens episode, som var årets siste, fikk seerne vite om Kim er i live, eller har dødd på havet.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Kims jolle ble funnet tom og drivende i havet, etter at han var blitt igjen på en holme for å slukke bålet Iris og Tommy hadde tent, men det eventuelle liket er det ingen som har sett snurten av.

Lever i håpet
Lille Robin nekter å godta at reservepappaen ikke lever lengre, og han får selskap av store deler av det norske folk. I en uhøytidelig avstemning vi hadde før siste episode, var det bare stakkarslige 11 prosent som trodde at Kim hadde druknet.

De aller fleste trodde han hadde stukket tilbake til Oslo uten å si fra, etter at Marit ikke klarte å si at hun elsket ham.

Kreative forslag
På NRKs «Himmelblå»-sider går diskusjonen friskt, og det mangler ikke på kreative forslag om hva som har skjedd med Kim.

- I det siste har han jo snakket om å reise fra øya fordi han mente han og Marit var for avhengige av hverandre. Når Marit truet med å reise om han dro, valgte han å bli likevel. Kim er litt korttenkt iblant, og jeg tror han så dette som sitt snitt til å forsvinne fra øya. Det var mange tilreisende på konsert akkurat den kvelden, og Kim kan fint ha haiket med noen av disse inn til fastlandet, skriver Ida som tror Kim kommer tilbake etter hvert.

Les vår anmeldelse av «Himmelblå»: Du blir litt varm i hjertet

- Som vist i tidligere episoder, har Kim en stor forkjærlighet for de tyske bunkerne. Han har i løpet av tiden innredet de dypere deler av disse, uten at andre har visst om det. Kvelden han forsvant gikk han etter å ha tatt hånd om båten til sitt opparbeidede tilfluktssted for nærmere ettertanke og for å sette perspektiv på ting. Dessverre er ikke hulen til Kim så sikker som han hadde sett for seg, og som resultat av et lite uvær faller deler av bunkersen sammen og Kim blir dermed innestengt. Heldigvis har Kim masser av forsyninger, og er dermed i stand til å klare seg innestengt i lang tid fremover. Faktisk så lenge at lydene fra gravingen hans blir oppdaget av Robin som tilfeldigvis går seg en tur i de underjordiske gangene for å gå i Kims fotspor, skriver «lokal fan».

Sjalusidrap?
Andre igjen tror at Kim er død men at det ikke var en ulykke.

- Han er drept av Roland (sjalusi). Men Brynjar kan også ha drept ham i håp om at Marit og barna skulle dra og Ylvingen «legges ned». All opptattheten hans av å bevare Ylvingen er egentlig bare et spill for galleriet. Han hater egentlig øya og vil at den skal «dø», mener «TV-slave».

Andre igjen lanserer teorier om russiske sjørøvere, et forestående giftermål med Caroline og en mystisk skygge som befant seg i båten før han forsvant.

Britiske «Kim» dør
«Himmelblå» baserer seg på den britiske BBC-serien «Two thousand acres of sky», og følger mer eller mindre handlingsforløpet der ifra. Den britiske Kim, Kenny, kommer også ut for en båtulykke og omkommer i slutten av serien, men siden NRK har bestemt seg for å lage enda en sesong av serien betyr det at de ikke nødvendigvis følger den britiske slutten.

Utskiftninger blir det nok uansett, noe NRKs dramasjef Hans Rossiné kan bekrefte.

- Sesong tre kommer til å inneholde litt utskiftning av persongalleriet og det blir enda mer dramatisk. Der skal vi virkelig skru til, sa dramasjefen til Side2 da vi snakket med han om «Himmelblås» fremtid.

Skuffet
Det er tydelig at de aller fleste av seerne ønsker Kim tilbake i levende live, og flere er skuffet over at de må vente helt til neste år for å finne ut hva som skjedde med ham.

-Er ikke sint... Er bare veldig, veldig skuffet, skriver Ann Karin Sømåen på Himmelblås Facebook-gruppe, og hun har mange med seg. Flere Facebook-grupper om Kims forsvinning har poppet opp i det siste som «Vi vil vite hva som skjer med Kim... NÅ!», «Vi som vil ha Kim tilbake i Himmelblå!» og «Støttegruppe for vi som lurer på hvordan det går med Kim (Himmelblå)».

Informasjonsmedarbeider Katrine Andresen i NRK, kan forteller at den største seerstormen kom etter nest siste episode, da Kim forsvant.

Seerrekord
- Vi har ikke fått så mange tilbakemeldinger etter søndagens episode. Det kan virke som om seerne kom over det verste sjokket uka før, så ingen voldsomme reaksjoner denne gangen, forteller hun.

Søndagens episode var også den mest sette episoden noensinne, med over 1,3 millioner seere. Dette utgjør 63 prosent av alle som så på TV på samme tid, og ny rekord for en norsk dramaserie.

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka

Kommentarer til denne saken