Gå til sidens hovedinnhold

Hinker seg frisk

Pusen Shilan ble landskjent da hun falt 15 etasjer og overlevde. Tre operasjoner senere klarer hun seg bra.

(iBergen.no) Litt hinking og et delvis barbert lår er alt som vitner om at pusekatten Shilan stupte mot den sikre død i asfalten 15 etasjer under bopelen sin i høyblokken på Fantoft studentby.

Mirakel-stup
I mars falt den nysgjerrige katten ut vinduet i et ubevoktet øyeblikket. Da matmor Inga Berzina senere fant henne i buskene utenfor blokken, var Shilan på utrolig vis både i live og våken. En sjokkert dyrlege kunne konstantere et rent brudd i det høyre bakbenet, og karakteriserte det som et mirakel at hun overlevde.

En enkel operasjon reddet foten, men det skulle vise seg at verden var mer komplisert enn som så. For den aktive katten hadde ingen planer om å ligge i ro.

- Mennesker vet jo at de skal holde seg rolig. Men det kan du ikke forklare til en katt, forteller Berzina til iBergen.no.

Slo opp igjen skaden
Resultatet ble en oppslått skade og ytterligere to operasjoner. Etter det siste oppholdet hos veterinæren, måtte Shilan tilbringe fire uker i bur.

- Det var ingen annen måte å sørge for at hun ikke ødela foten igjen, sier Berzina.

Nå er katten ute av buret igjen og spretter rundt i 15. etasje i studentblokken. Til og med det beryktede kjøkkenvinduet hun falt ut av, ser ikke ut til å skremme henne.

Se video av friskmeldte Shilan ved å klikke på videovinduet lenger oppe i artikkelen.

- Helt vill og leken
- Om kvelden er hun helt vill. Løper rundt på veggene etter tøylekene sine, sier matmor og ler. På gulvet ligger Shilan og stirrer olmt på en dings, klar til å angripe. Men så setter hun seg opp for å klø seg bak øret. Det går ikke så bra. Foten når ikke opp til øret og sparker i løse luften.

- Foten er ikke helt bra ennå. Men hun klarer seg uten smertestillende, og dessuten spiser hun godt. Ifølge veterinæren vil hun bli helt frisk. Jeg vet ikke hvordan jeg skal få takket ham nok for alt han har gjort for oss, sier Berzina takknemlig.

Hjalp til
Doktor Ulf Erlandsen ved Tertnes og Gården dyreklinikk er Shilans redningsmann. Han forbarmet seg både over katten og den fattige student-matmoren. Til sterkt redusert pris opererte han kjendis-katten, etter at Berzina måtte samle inn penger til den første dyrlege-regningen.

Alle gode ting er tre, og pusen slipper nå flere behandlinger. For foten, ihvertfall.

Les flere nyheter på iBergen.no

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis