Gå til sidens hovedinnhold

Hip hop-mødrene sjarmerte

I kategorien «Årets beste hip hop album» stilte alle mødrene til de nominerte opp som prisutdelere. Sjekk vinnerne og se bilder.

Sjekk Alarm-vinnerne her

Det er mye snakk om «morra di» innen hip hop og lørdag kveld sto kremen av norske hip hop mødre samlet på scenen for aller første gang under utdelingen av Alarmprisen 2005. Gatas Parlament, Jaa9 og OnklP, Madcon, Tungtvann, Karpe Diem var alle representert.

- Mannevond Terrorist
Mor til gutta i Gatas Parlament stilte i t-shirt med «Mannevond Terrorist». Og på spørsmål om hvordan det hadde vært å oppdra gutta svarte hun :

- Ja, det har jo gått i mye revlusjonære barnesanger, vet du.

Og siden mødrene til rapperne i Madcon var på ferie, stilte Tshawes lillesøster Nosizwe opp. Og det var ingen dårlig erstatning for da hun dro en egen rap, for å bevise at gutta i Madcon egentlig hadde stjålet hennes tekster, kokte Rockefeller over.

Og sist, men ikke minst, mødrene fra Lillehammer var garantert kveldens blideste hip-hop mødre da ungutta Jaa9 og OnklP hentet hjem prisen for albumet «Sjåre brymæ».

Her finner du årets feteste konserter

Verdenspremiere
Alarmprisen kunne også by på en rekke live opptredener med blant annet We, Gåte, Cast, The Beautiful People og The National Bank. Men det var spesielt ei jente fra Bergen alle var spent på å få hørt.

MTV-yndlingen Annie skulle nemlig ha verdenspremiere som liveartist. Hun høstet gode kritikker for debutalbumet «Anniemal» som kom i september, men i løpet av sine fem år som artist hadde hun aldri opptredd live før.

Det var smekkfullt på John Dee og stemningen og allsangen sto i taket da hun fremførte sine hits. Og reaksjonen lot ikke vente på seg.

Sang rent
- Veldig, veldig lovende med små justeringer. Jeg var mest bekymret for stemmen hennes, men hun sang faktisk helt rent, sier popfagligansvarlig Per Sundnes i Store Studio/Nrk fornøyd til side2.no.

Diskuter musikk på Veggavisen

Se bildene fra Alarmprisen under:

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken