Gå til sidens hovedinnhold

- Dette er enda en milepæl

Er du oppslukt av hiphop? Nå kommer endelig den aller første fulltidsutdanningen i dansestilen til Norge.

(biipMag): Høsten 2009 starter Norges første profesjonelle hiphop-utdanning ved hiphop-huset Circle i Oslo.

Ville øke nivået i Norge
Huyen Huynh kom på ideen om en egen hiphop-utdanning da hun kom til Oslo i 2002. Hun fant ut at det var minimalt med hiphop i den norske hovedstaden i forhold til den danske:

- Det var færre hiphop-dansere generelt, og hiphop-dans var ikke så synlig i dansemiljøet. Tanken var med en gang å gjøre noe drastisk med det, så da ble Circle hiphop kompaniet etablert. Det var fokus på å få nivået høyere, inspirere til flere hiphop dansere og deretter komme ut til resten av Norge, for å vise de nye impulsene og la folket se norsk hiphop dans på internasjonalt nivå, forteller grunnlegger og daglig leder i Circle, Huyen Huynh, til BiipMag.

Hun har selv drevet med hiphop profesjonelt i 12 år.

Vi skriver historie innen hiphop i Norge akkurat nå

Fulltidsstudium
Drømmer du om å bli profesjonell hiphop-danser? Eller har du lyst til å undervise og koreografere i dansestilen?

Våre naboland Sverige og Danmark har lenge hatt privat utdanning i hiphop-dans, og nå kommer endelig Norges første hiphop-utdanning.

Circles nye danseutdanning er et ettårig yrkesrettet fulltidsstudium og er rettet mot unge mennesker som vil videreutvikle sin kompetanse i hiphop og relaterte stilarter.

- Vi skriver historie
Huyen Huynh forteller at danseutdanningen er et skritt i riktig retning:

- Vi skriver historie innen hiphop i Norge akkurat nå. Dette er enda en milepæl, forteller hun engasjert og legger til at det har skjedd mye de siste årene:

- Det er nå 4 år siden jeg startet Circle hiphop kveldsskole, og det har skjedd så mye på hiphop-fronten i Norge siden da. En hiphop danseutdanning er absolutt et must nå, hvis nivået skal være på topp og kvaliteten i norsk hiphop skal fortsette sin utvikling i riktig retning.

Forestilling som eksamen
Den nye danseutdanningen skal primært være praktisk, men det er også lagt inn teoretiske oppgaver. Det er lagt opp til både soloarbeid og gruppearbeid i løpet av studiet, og i slutten av siste semester blir det satt opp en forestilling som blir elevenes eksamensoppgave.

Etter fullført utdanning vil elevene få et diplom som kan brukes som attest til fremtidige arbeidsgivere.

Opptak
Circle vil kun ta inn ti elever i året, og du søker opptak ved å skrive en skriftlig søknad. Deretter velges noen ut til praktisk opptaksprøve.

- Hvem kan søke?

- Aldersgrensen for å søke er 16 år. Alle kan søke, men det er kun 10 plasser. Vi har til nå hatt stor etterspørsel og mange har begynt å søke veiledning og hjelp til søknadskrivning. Mange har også begynt på kveldskursene våre for å forberede seg til en eventuell praktisk opptaksprøve, forteller Huyen Huynh til BiipMag.

Hun legger vekt på at de kun ser etter seriøse dansere som brenner for hiphop.

Tips til søkere:

  • Begynn å koreografér egne danser
  • Prøv å lær bort dansen til noen du kjenner for å føle på instruktørrollen
  • Tren freestyle og hip hop
  • Utforsk eget bevegelsesreportoar
  • Dans med andre i en gruppe

Les mer på Circle.no.

Siste fra biipMag: Gå til forsiden her.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem

Kommentarer til denne saken