Gå til sidens hovedinnhold

Hippienes himmel

Skal du reise til et sted hvor det meste går, solen aldri går ned og det festes natta lang så reiser du til GOA.

Goa var på sent 60-tall og tidlig 70-tall hippienes himmel. Bakgrunnen var at Goa var en slags uavhengig del av India etter at det portugisiske kolonistyret falt i 1961, og hadde relativt liberale lover når det gjaldt det meste. I 1987 ble Goa den 25. staten i India, men festingen foregår fortsatt.

Det bor omtrent 1 300 000 mennesker i Goa og det snakkes stort sett språket Konkani i staten, men det finnes mennesker som kan gjøre seg godt forstått på engelsk og portugisisk.

Her er Goas turistsider

Turistsesongen i Goa varer fra sent i september til tidlig mars. I tiden mellom disse månedene er det svært varmt, og i slutten av juni kommer monsunen. Skal du likevel besøke Goa bør du dra dit i mars, når det er karnevalssesong.

  • Se bildespesial nederst i saken

Så mye koster det
Ønsker du å bo billig i Goa kan man leie et Bed & Breakfast-rom for rundt 30 kroner natta, mens hoteller i normal klasse koster opp i mot 100-120 kroner natta. Det dyreste luksushotellet på Goa koster rundt 800 kroner per natt. I tillegg, hvis man skal være der i lengre tid kan man leie et hus for 5-600 kroner per måned (per person)

Slik kommer du dit
For å komme til Goa kan du enten fly direkte fra Kuwait (det finnes i tillegg noen få direkte flygninger fra London) eller reise til Delhi først. Det sistnevnte er visstnok å anbefale. Flyprisene fra Delhi til Goa vil ikke skremme noen. Sannsynligvis kan du få reise tur/retur for rundt 2-3000 kroner, og det er hvis du er uheldig. Mest sannsynlig ligger prisene på rundt 1200-1500 kroner.

For å komme til Delhi kan du kjøre Lufthansa til Frankfurt og Air India videre (sistnevnte selskap kan også tilby flyet direkte videre til Goa) og prisene kan komme ned i 6-7000 kroner tur/retur.

Totalprisen for en toukers ferie i Goa kan, hvis du er tidlig ute med bestilling, komme ned i 9-10 000kr per person. Da bor du godt, og reiser bra.

Viktig å huske på
Det er ikke lov til å veksle til indiske rupi utenfor India, slik at du må veksle når du kommre til India. De beste kursene får du hos State Bank of India.

Reklame

Endelig på lager igjen: Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk

Kommentarer til denne saken