Han er bare 1.67 meter høy, men skal personlig stå bak drapet på flere titalls menn og ha beordret minst 18 man vet om.

En gang drepte han en fyr med en smørkniv foran sjokkerte gjester på en diner på høylys dag.

Nicodemo «Little Nicky» Scarfo elsker blod og vold, noe han fikk utløp for i sin periode som øverste sjef i Philadelphia-mafiaen på 1980-tallet.

Gammel venn blir sjef

Etter at daværende sjef for philadelphiamafiaen, Angelo Bruno, blir henrettet med en pumpehagle i bakhodet av sin egen «consiglierie», foreslår «Kommisjonen» i New York at Scarfo skal bli den nye sjefen i Philadelphia.

Kommisjon er et råd bestående av personer fra de fem mafiafamiliene i New York, samt en rekke representanter fra andre familier spredt over USA. Dette er organisert kriminalitets øverste styreorgan.

Deres ord blir mafialov.

Men til tross for at Scarfo er kjent for sin tørst for blod, er han også en lojal person. Han foreslår heller å gjøre sin bestekompis og nestkommanderende i Philadelphia-mafiaen, Phil «Kyllingmannen» Testa, til sjef.

Kallenavnet har han fått grunnet sin innblanding i kyllingbransjen.

Testa gjør Scarfo til sin «consigliere», en slags rådsmann for mafiafamiliens overhode.

- Min onkel var lovet å bli nestkommanderende, så han var litt skuffet. Men selvfølgelig kunne han ikke klage, forteller Philip Leonetti.

Han er Scarfos nevø og en tidligere nestkommanderende i philadelphiafamilien. Han var også på et tidspunkt det høyest kommanderende mafiamedlemmet i amerikansk historie til å bytte side og tyste på sin familie.

Leonetti hadde et nært forhold til sin onkel og ble opplært til å følge i hans fotspor siden han var åtte år gammel.

- Min onkel Nick sa alltid: «du må alltid bruke hodet ditt i denne bransjen og du må alltid bruke en pistol», forteller den tidligere gangsteren i dokumentarserien «På innsiden: Amerikansk Mafia» som går på National Geographic lørdager klokken 22:00.

I serien følger vi forskjellige aspekter av den amerikanske mafiaens historie i USA.

«Kyllingmannen» drept

I 1981 eksploderer en spikerbombe i huset til Testa. Han dør senere på sykehuset av skadene.

Attentatet sender sjokkbølger gjennom underverden. Det å ta livet av et medlem av den amerikanske mafiaen uten en tommel opp fra øverste hold er ille nok i seg selv.

Det å ta livet av en sjef uten godkjennelse av Kommisjonen er utenkelig.

På under to år er to sjefer drept. Kommisjonen gjør sin egen etterforskning og finner snart den skyldige. En «capo» ved navn Frank «Chickie» Narducci blir utpekt som hjernen bak den ikke-godkjente operasjonen.

Scarfo er blitt utnevnt til sjef for Philadelphia og får kontrakten av Kommisjonen for å utføre mafiarettferdighet.

Han sender sin nevø Leonetti og Testas egen sønn Salvie Testa for å ta livet av Narducci.

Etter å ha overvåket capoen i flere dager får de to unge mafiagutta endelig sin sjanse.

- Salvie fortalte meg at han lot «Chickie» akkurat få nok tid til å se ansiktet hans før han avfyrte pistolen, forteller Leonetti.

En mann med navn Rocco Marinucci er personen som plantet bomben i Testas hus. Marinucci finner politiet død på en parkeringsplass med tre kinaputter stappet i munnen hans.

HTML EMBED

Scarfo er sjef

Scarfo bruker ikke lang tid på å rulle inn penger til familien. New Jersey har noen år tidligere tillatt gambling, og Atlantic City bygges opp som østkystens svar på Las Vegas.

Pengene ruller inn og går rett i mafiaens lomme.

Det er nemlig philadelphiamafiaen som eier byen. De eier utbyggere, politiet, kasinoer, illegal gambling og fagforeninger. Ingenting blir bygget eller gjort om det ikke passer mafiaen.

Philadelphiafamilien håver inn milliarder og sender deler av overskuddet videre til New York. Men Scarfos blodtørst kommer ofte i veien for pengene.

For det hele kunne vært over lenge før det i det hele tatt hadde startet. Politiet finner en dag liket av Vincent Falcone i bagasjerommet på en forlatt bil.

Falcone var et tidligere medlem av familien som hadde falt i unåde hos toppen. Drapet på han var også Leonettis opptaksprøve til å bli et fullverdig medlem av La Cosa Nostra.

Leonetti hadde tatt livet av Falcone på en fest hjemme hos offeret. Til stedet var også hans onkel.

– Jeg skjøt han i bakhodet hjemme hos han. Min onkel lyttet til hjertet hans og ba meg skyte han igjen. Jeg skjøt han i hjertet. Han (Scarfo journ.anm.) elsker å drepe. Han elsker å ta livet av mennesker. Han sa alltid «du må drepe dem og fortsette å drepe dem». Han var så glad den kvelden at han drakk seg full og begynte å klemme meg og si hvor stolt han var av meg, forteller nevøen.

Men til stedet på festen var også rørleggeren Joe Salerno. Han blir ved en tilfeldighet plukket opp av politiet. Under avhør forteller han dem alt han vet, til både myndighetenes og mafiaens store overraskelse.

Leonetti, Scarfo og andre medlemmer av philadelphiamafiaen blir siktet for drapet. Med Salerno som øyenvitne er det ingen mulighet for at mafiagutta vil slippe unna.

Men under kryssforhøret blir Salerno revet i stykker av forsvareren til mafiaen. De blir frikjent på alle punkter.

-Etter den rettssaken fortalte onkelen min meg at vi slapp unna med drap. Jeg mener, det var egentlig ingen realistisk sjanse for at vi skulle vinne den saken, innrømmer Leonetti i dokumentaren.

Etter å ha vunnet en uovervinnelig siktelse virker Scarfo utakbar, selv for det amerikanske rettssystemet.

Tilbake på toppen fortsetter den nye sjefens terrorregime.

Blodige tider

- Noen sa en gang at du skal aldri gjøre en fattig mann til sjef fordi han vil bli grådig og miste oversikten over det langsiktige målet. Bruno var mer en slags vokter over en institusjon. Han tjente store penger, men hovedjobben hans var å passe på at institusjonen fortsatte, selv etter han var borte. Med Scarfo handlet alt om «min mafia» og «gi meg mer penger», sier George Anastasia. Han er forfatter av mafiaboken «Blood and Honor».

Aktor i Philadelphia Louis Pichini er enig.

- Scarfos styre ble et terrorregime. Scarfo var som en Molotov cocktail. Du visste aldri når den kom til å eksplodere eller om du ville være blant ofrene. Bruno styrte med en jernhånd i en silkehanske. Scarfo så ingen grunn til å bruke hansken.

Der Bruno så drap som siste utvei, var det et varemerke for den nye sjefen. I løpet av de fire første årene kan man knytte minst 18 drap til Scarfo.

Philadelphias gater skjelver. Spesielt utlån av penger med skyhøy rente er blitt en hjørnestein til mafiaens organisasjon over hele landet, men ingen krever inn penger så brutalt som Scarfos menn.

Innkreverne er så famøse at da eieren av en smykkebutikk får et overraskende besøk av Leonetti og Salvie Testa, velger han å gjemme seg inne på bakrommet.

I frykt for hva mafiagutta vil gjøre med han, skyter eieren seg selv.

Men ettersom likhaugen begynner å vokse, øker også Scarfos paranoia. Selv ikke hans egne menn er trygge.

Dreper «prinsen»

Etter at Wall Street Journal kjører en større artikkel om Salvie Testa og omtaler han som «mafiaprinsen av Philadelphia», går Scarfo bananas.

Han er overbevist om at Salvie vil gjøre et kuppforsøk og sender ut ordren om at hans egen gudsønn må dø.

- Jeg ante ikke hva jeg skulle gjøre. Salvie var min bestevenn og vi hadde vokst opp sammen. Jeg kunne bare ikke¿ Jeg tenkte på å ta livet av min onkel, men jeg kunne ikke gjøre det heller. Jeg ante ingen råd. Jeg bare satt der, sier Leonetti.

Salvie Testa blir henrettet av sine nærmeste og sin fars bestevenn.

- Drapet på Salvie mener jeg symboliserer alt som var galt med Scarfos organisasjon. Jeg sier ikke at noen drap er riktige, men dette var en mann som hadde risikert livet sitt en rekke ganger tidligere for Scarfo, mener Anastasia.

Men drapet på Testa junior sender også et signal om at ingen i philadephiamafiaen er trygge for sjefens paranoia. Om han så enkelt kunne beordre drapet på en person han så på som sin egen sønn, hvor lett ville han da kunne ta livene deres?

Drapet får også hans egen nevø til å sette spørsmålstegn med sin onkel. Scarfo degraderer sin nestkommanderende Chucky Merlino til kaptein, og utnevner Leonetti til jobben.

– Jeg mistet troen på min onkel og jeg mistet troen på La Cosa Nostra. For han var sjefen for familien, men allikevel fulgte han ikke reglene han ville at alle andre skulle følge.

I løpet av midten av 80-tallet begynner nettet å snøre seg rundt Scarfo. Enten arresterer politiet og FBI medlemmer av Scarfos organisasjon eller så tar han livet av dem selv.

Da to nøkkelmedlemmer av philadelphiamafiaens nettverk blir arrestert og begynner å prate med myndighetene, er det også starten på slutten for «Little Nickys» regime.

Nok informasjon og bevis fører til at hele Scarfos gjeng blir arrestert. Til sammen sitter det 17 forsvarsadvokater i rettssalen for å forsvare de tiltalte gangsterne.

Etter en to måneder lang rettssak blir Scarfo, Leonetti og 15 andre medlemmer av familien dømt for pengeutpressing.

Leonetti blir i tillegg siktet for fire drap, vold og ulovlig gambling. Han blir dømt til 45 år i fengsel.

Vitner mot familien

Etter at dommen har falt innser Leonetti at han ikke vil at hans egen sønn skal vokse opp i det miljøet han selv har. Han bestemmer seg for å samarbeide med myndighetene.

Leonetti vitner mot sin egen onkel. Han forteller i grusomme detaljer hvordan han har tatt livet av flere personer på ordre fra Scarfo. Grunnet hans vitneprov får blir Scarfo dømt til livstid i fengsel.

Den tidligere sjefen for mafiaen sitter fortsatt innesperret i et høyrisikofengsel i Nord-Carolina. Han er 84 år gammel.

Selv får nevøen redusert sin egen straff til fem år, fem måneder og fem dager.

I dag er han en fri mann, men lever under falsk identitet i USA. I dokumentaren tør han ikke å vise frem ansiktet

Han står nemlig fortsatt på den amerikanske mafiaens drapsliste.

Et drap bestilt av sin egen onkel.

Se dokumentaren «På innsiden: Amerikansk mafia» klokken 22:00 på National Geographic Channel.