Gå til sidens hovedinnhold

Historien om et sant geni

«The Soloist» er den fantastiske historien om hva som skjedde da en journalist faktisk stoppet opp for en hjemløs.

(SIDE2:) Journalist Steve Lopez i Los Angeles Times gikk forbi den såkalte Skid Row hver dag i lang tid. Skid Row, som kalles «hovedstedet for hjemløse» i Los Angeles ligger rett ved avisens hovedkvarter og rådhuset i byen.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Stoppet
En dag unnlot han å gjøre som oss andre som bare haster forbi - han stoppet og snakket med mannen som spilte så flott på fiolin. Mannen het Nathaniel Ayers.

Under samtalene med Ayers kom det fram at mannen var et tidligere barnegeni som ble oppdaget og utdannet ved den prestisjetunge Julliard i New York.

Men på veien gikk noe galt. Hjernen kokte over og Ayers havnet til slutt på gaten på grunn av sin mentale sykdom.

(Artikkelen fortsetter under videovinduet)

HTML EMBED
video_embed(11184,1);

Lopez begynte så å nevne Ayers i sine spalter. Han opplevde en overveldende respons. Til slutt samlet han alle spaltene og skrev Ayers historie i boken «The Soloist».

Historiene utløste et skred av reaksjoner, og plutselig var Lopez mer involvert enn han hadde tenkt. Han ble hovedsenter for donasjoner, han skrev flere store historier om de hjemløse, han skrev en bok, ble venner med Ayers, forsøkte å hjelpe den alvorlig syke mannen og inngikk til slutt en filmavtale.

Stor tro
Det er denne filmen med Robert Downey jr som Lopez og Jamie Foxx som det musikalske geniet som nå er på trappene.

Filmen er ventet på kino 27. februar til neste år i det såkalte Oscar-vinduet. Det betyr at Universal Pictures har stor tro på at filmen.

«The Soloist» er nok et prosjekt fra den nå meget arbeidsomme Robert Downey jr. Etter mange års rusmisbruk og fengselsopphold er Downey jr plutselig igjen en av Hollywoods mest habile navn, både som dramaskuespiller og actionmann i «Iron Man» og «Tropic Thunder».

Som Ayers møter vi Jamie Foxx, en mann som ikke er fremmed for musikalske tolkninger selv, enten det er som Ray Charles i «Ray» eller med egne musikalske prosjekter.

SE HVORDAN DE LAGET THE SOLOIST

HTML EMBED
video_embed(11185,1);
Reklame

Best i test: Maskinene som gir deg sunnere frityrmat

Kommentarer til denne saken