Gå til sidens hovedinnhold

Historisk etegilde

Nordmenn markerte Jesu korsfestelse og oppstandelse med hemningsløs fråtsing. Sjekk rekordtallene.

- For nordmenn er ikke påsken bare appelsiner og Kvikk Lunsj. En god grillpølse er også en sentral del av den norske påsketradisjonen, sier pølsesjef Agneta Linden Moen i Gilde Norge.

NA24 - din næringslivsavis

I år kunne hun glede seg over ny rekord, med 1.161 tonn grillpølsesalget solgt til påsken. Det er en økning på 138 tonn fra i fjor.

Sendte ut alt av egg
Påsken er også egg. Mange egg. De to siste ukene før påske leverte Nortura (Gilde-Prior) 1500 tonn egg, mot normalt 1000 tonn.

- Hønene tar ikke hensyn til kalenderen, så det vi har gjort er å åpne for mye større bruk av egg som vanligvis regnes som for små. Dessuten har vi aktivt hentet egg hos bonden, forteller kommunikasjonsdirektør i Nortura, Nina Sundqvist, til NA24.

Gilde har spart på lammekjøttet i år, og satser på grillsesongen i stedet . Det er forklaringen på Gildes salg av den tradisjonsruke påskeretten gikk ned med 25 prosent i år.

- Men det er jo andre leverandører av lam så jeg tror ikke forbrukerne har lidd noen nød, sier Sundquist.

Kjempeegg
Ved inngangen til påsken skapte gigantegg fylt til randen med godterier debatt, etter at fagpersoner gikk ut og advarte mot sukkerbombene.

Sukkeradvarslene til tross, hos Nidar er man godt fornøyd med påskesalget, selv om tallene de får fra AC Nielsen ennå ikke er klare.

- Vårt påskesalg i år ser ut til å bli omtrent som i fjor, sier informasjonsansvarlig i Nidar, Ellen Behrens, til NA24.

Påskemarsipan for 60 millioner
Trønderssjokoladefabrikkens største påskeprodukt er påskemarsipanen, men det opplyses også å ha hatt godt salg påskesjokolader.

- Ser vi på markedet totalt, er Nidars påskemarsipan den desiderte bestselgeren blant de godteriene som kun selges til påske. Dagligvaresalget av påskemarsipan i 2006 ble cirka 50 millioner kroner over disk.

Dagligvare utgjør omtrent 80 prosent av totalomsetningen for godterier.

NA24 har ikke lyktes å innhente gode tall på appelsinsalget denne påsken, men kan vel koste på oss å håpe – for nordmenns helses skyld – at også solfrukten har solgt godt i år.

Reklame

Nå: Vi selger ut Pondus-bøkene på lager fordi vi skal flytte