Gå til sidens hovedinnhold

Hit går luksusferien

Fetere lommebok sender oss ut i verden på eksotisk luksusferie. Se de fristende bildene.

Eget svømmebasseng, personlig butler. Og flyreise på business class. Stadig flere nordmenn kjøper luksusreiser til verdens eksotiske hjørner.

NA24 - din næringslivsavis

- Romsligere økonomi
Hos Select Travel, som selger skreddersydde luksusreiser, merker man at lommeboken blir tykkere hos mange nordmenn.

- De siste to-tre årene har vi merket at folk har fått romsligere økonomi. Det ser vi gjerne ved at noen vil ha større rom. Noen oppgraderer flyreisen og bruker mer penger på å reise komfortabelt på både Business og første klasse.

Det forteller Dag Åge Karlsen, daglig leder for Select Travel i Oslo, den eneste norske turoperatøren som fokuserer utelukkende på fem-stjerners hoteller.

Select Travel ble grunnlagt av svenske Leija Graf i 1992. I Norge har operatøren eksistert de siste fem og et halvt årene. Omsetningen har økt jevnt og trutt med en årlig vekst på cirka 20 prosent.

Maldivene i vinden
Og hvor reiser man for å unne seg det lille ekstra?

Select Travels tilbyr hoteller i alle eksotiske hjørner. Select Travels norske kunder lar seg lokke til Maldivenes paradisøyer med kritthvit sand, grønne palmer og turkise laguner i Det indiske hav.

- Vi selger mye reiser til Maldivene. Dessuten er det veldig populært med kombinasjonsferie. Enten ved at man drar på safari en uke, og kombinerer resten av ferien med strand, eller eventuelt storby, forteller Karlsen til NA24.

25.000 kroner natten
Hos Select Travel er det ikke uvanlig med reisebestilling til flere hundre tusen kroner for to personer.

- Vi driver med skreddersøm, og kan hjelpe våre kunder med alt det skulle være på reisemålet. Hos oss står personlig service i høysetet, og det at nordmenn får stadig bedre råd er nok noe vi merker også, sier Karlsen.

Karlsen forteller at de kan tilby hoteller som ligger på 25.000 kroner natten.

- Men det er fullt mulig å få en fin to-ukers familieferie for to voksne og to barn i Asia for 50-60.000 kroner. Det avhenger av reisetidspunkt og det er rimelig å dra i lavsesongen, forteller Karlsen.

Dette er de mest populære reisemålene, ifølge Select Travel:

Maldivene
Seychellene
Sør-Afrika
Oman
Forente Arabiske emirater

Select Travel finnes også i Finland, Sverige og Danmark. Ifølge markedssjefen i Sverige er det nordmenn som stikker seg ut på luksusreiser.

- De spør ikke hva det koster. De sier bare hva de vil ha. Det er litt «riche noveau» over det, uttalte Fredrik Ottosson til di.se tidligere i år.

Reklame

Nå: Vi selger ut Pondus-bøkene på lager fordi vi skal flytte