(SIDE2): Det er MTV og The Body Shop som står bak «Move your lips»-kampanjen. Ønsket om myke lepper skal samle inn penger til forebyggende hiv- og aidstiltak.

De har produsert en leppepomade, hvor 30 kroner av hvert solgte produkt går til bekjempelse av sykdommen. Produktet vil være i salg i alle Body Shops butikker fra 27. mars, og så langt lageret rekker, eller ut juni 2008. Leppepomaden koster kroner 69 kroner.

Fikk kysse Charlotte
Det er ikke første gang MTV bruker leppene for å samle inn penger til en god sak. Under Hove-festivalen i fjor stilte programleder Charlotte Thorstvedt opp med sine lepper for å rette fokus på miljøsaken.

Kampanjen til musikkanalen het «Kiss for Climate». På Hove ble det i løpet av dagen 20-30 kyss på MTV-vertinnen.

Les saken: - Jeg kysset MTV-Charlotte

Hiv i Norge
Gjennom diverse aktiviteter ønsker MTV denne gangen å skape oppmerksomhet rundt hiv- og aidssaken verden over.

Hiv er en forkortelse av humant immunsviktvirus. Hiv er et virus som angriper deler av immunforsvaret. Når viruset kommer inn i kroppen, bryter det ned deler av forsvaret kroppen har mot bakterier, virus og sopp - og uten behandling vil de fleste utvikle aids, skriver HivNorge på sine hjemmesider.

I 2006 ble det diagnostisert 276 nye hivsmittede i Norge, 179 menn og 97 kvinner. Dette er en økning fra året før, da det ble registrert 219 nye tilfeller. Årsakene er først og fremst en økning på 60 prosent i diagnostiserte tilfeller blant menn som har sex med menn. Totalt var det per utgangen av 2006 diagnostisert 3539 hivpositive i Norge.

Nye tall for 2007 ventes i mars i år.

Om å være smittet
I fjor møtte Side2 Steinar Hulback (48) som lever med den alvorlige sykdommen.

Les hans historie her: Har vært hivsmittet i ti år

Følg med på våre helsesider her.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her