HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/player?auth=LoXO3J1_SgIOKJrnqg0jnIsyZ5c58Uv2rRCgzyTh_U02vimak3kUqYvu_Qfd4CM62VyteE8l8Cjl0jp09LdwBQLo66hzTFZ7&jsonp=screen9.api.embed&screen9="+typeof(screen9);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

(SIDE2): - Hun er bare noen timer gammel, med en svært usikker fremtid, forteller Eli Rygg, mens hun holder den lille babyen i armene sine.

Rygg har reist til Pristina i Kosovo, der hun besøker en barselavdeling. Det er der hun får møte den nyfødte jenta. Moren forsvant like etter fødselen. Ingen vet hvor hun er – eller hvordan hun har det.

Den lille jenta er et av 40 barn som hvert år forlates på fødeklinikken. Årsaken er fattigdom og skam er hovedårsakene.

- Det er nesten mystisk, det å holde et lite barn som bare er noen timer gammelt. Man kan fornemme hvordan hun savner mammaen og det å bli holdt.

Se Elis gripende møte i videoen øverst i artikkelen.

I TV3s adventsserie har et knippe kjendiser vært middagsverter og -gjester, og det er denne søndagen seerne møter Rygg. «Hjem til jul» sendes hver søndag i advent, og er et samarbeid TV3 har med Flyktningehjelpen, Plan, SOS Barnebyer og Amnesty.

LES også: - Jeg er en av de som har problemer på julaften, det er skilsmisser og deres barn og mine barn

Programserien er spilt inn i Solstua på Voksenkollen i Oslo. Kjartan Skjelde fra MasterChef står for julematen, mens artister som Tone Damli Aaberge, Anita Skorgan og Nora Foss Al-Jabri står for musikken.

LES mer: Tone Damli i «Hjem til jul»:- Jeg har felt noen tårer

«Hjem til jul» ser du på TV3 søndag klokken 20.