Gå til sidens hovedinnhold

Hjemme alene

To kamerater får mer å hanskes med enn utfordringer foran tv-skjermen når strømmen går og en Xbox ikke kan by på underholdning.

Andejakt (Temporada de patos) – Mexico 2004. Regi: Fernando Eimbcke. Med: Enrique Arreola, Diego Cataño, Daniel Miranda og Perea Danny.

Aldersgrense: 7 år.

To fjortiser får tiden til å gå på en søndag med litt cola og tv-spill. Når nabojenta og et frustrert pizzabud stikker innom blir dagen litt annerledes.

Det skjer ikke så mye denne dagen mamma er borte, men litt mer lærdom og livserfaring får de med seg. Når strømmen går, blir en Xbox erstattet med samtaler og samkvem som etter hvert går hardt utover leilighetens inventar.

Markeringsbehovet kommer klart til uttrykk hos dem alle. Pizzabudet vil ha pengene sine, selv om han leverte varene noen sekunder for seint. Nabojenta vil ha litt oppmerksomhet, der hun lager den ene etter den andre kaken inne på kjøkkenet.

Selv sliter guttene litt med å plassere seg selv i rett kategori. De har følerne ute, men blir tatt litt på senga når deres planlagte søndag ikke helt blir som de hadde tenkt.

Humoren og det hverdagslige danner grunnlaget for et hyggelig møte med de to kompisene og deres mer eller mindre tilfeldige gjester for dagen. Filmen treffer oss på flere plan med sin stillferdige og rolige dynamikk inne i den høyst ordinære blokkleiligheten. Historien baller på seg og vi får et godt bilde av fire høyst forskjellige mennesker.

«Andejakt» har mer å by på enn marihuana, pizza og tv-spill.

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted

Kommentarer til denne saken