(SIDE2): Du jobber flere timer om dagen, er utslitt når jobbdagen er over, men får ikke noe særlig forståelse fra de rundt deg. Du har jo tross alt bare vært hjemme hele dagen?

Dette er nok en problemstilling flere med hjemmekontor kan kjenne seg igjen i. Derfor samlet Cosmopolitan noen punkter som de fleste freelancere og andre med hjemmekontor kan kjenne seg igjen i.

1. Hva mener du med at bussen er for sen?

Du ruller rett og slett ut av senga, går ti meter bort til skrivebordet, og begynner arbeidsdagen. Den eneste ulempen er at du føler deg som en uteligger, ettersom du verken har dusjet eller skiftet ut av pysjamasen i løpet av dagen.

2. Romkameraten din blir lei av deg

Du sitter i den samme stillingen når romkameraten eller kjæresten din drar til jobb, som når de kommer hjem. Du forsøker å overbevise dem om at du har vært på badet i mellomtiden, men det virker ikke som om de

tror deg.

3. Det er ikke noe samhold

Slutt på fantasiene om at hele kontoret reiser seg og synger «We're all in this together» når det blir overtid. Det er bare deg. Alene. Mens du jobber hjemmefra.

4. Garderoben din gir ingen mening

Den ene dagen føles det helt innafor å sitte i pysjen, med en stor t-skjorte og håret i en ball på hodet. Neste dag overdriver du litt, så du stiller opp med høye hæler og dressjakke, helt alene hjemme. Du har rett og slett ingen anelse om hva du skal ha på deg.

5. Så, da var du ferdig?

Det å avslutte arbeidsdagen er et eneste stort antiklimaks. Du lukker igjen laptopen, og innser at det er det. Det skjer ikke noe mer, og du trenger ikke dra noe sted.

6. Du blir litt for hjemmekjær

Hvorfor skal du forlate huset? Du har jo tross alt absolutt alt du trenger her. Det er da ikke unormalt å være hjemme fire dager i strekk, er det vel?

7. Du savner jobbvennene dine

Du prøver å overbevise venner med andre jobber om å komme på besøk for å drikke hvitvin og se på Netflix, men de prøver bare å dra deg med ut på byen i stedet. Det eneste problemet er at du sjelden forlater huset ditt lenger.

8. Moren din tror ikke på at du jobber

Hun ringer deg gjennom hele dagen for å prate om været, naboene og eplene som gror i bakgården. Du er jo tross alt bare hjemme, så du har jo all tid i verden til å prate med henne.

9. Du bestiller for mye take-away

Leveringsgutten fra thairestauranten på andre siden av gata er på fornavn med deg, og legger merke til det om du har nye joggebukser. Du har betalt mer for thaimat denne måneden enn du har betalt i husleie. Men, det var absolutt verdt det.

10. Du blir lat

Din indre slask stortrives, og hver minste lille oppgave virker uutholdelig. Hvorfor skal du egentlig ta ut av oppvaskmaskinen? Det kan vel de andre gjøre når de kommer hjem?

11. Du innser at «ekspert»-rådene er bullshit

Du har forsøkt å gjøre kontoret til et hellig sted, du har prøvd å skifte til ordentlige klær hver eneste dag, og du har forsøkt å ikke ta noen telefonsamtaler mens du sitter på do. Det varer omtrent i en uke, før du innser at disse såkalte ekspertene aldri har jobbet hjemmefra en eneste dag av sitt liv.