Sjimpanser kan faktisk telle akkurat slik som mennesker, men i hukommelse knuser de oss.

Fotografisk minne
En video på YouTube fra New Scientist viser sjimpanser og mennesker som blir testet i et og samme spill hvor tall vises på en skjerm og skal huskes med riktig plassering.

Videoen viser at sjimpansene har nærmest fotografisk minne, mens mennesket ikke kan måle seg med apekattene. Se video her:

HTML EMBED

Nå lanserer Hjerneklubben.no et spill med samme elementer som i videoen, MemoFokus, som hjelper deg å trene konsentrasjonevnen din. Spillet hjelper også med praktiske teknikker for økt fokus og hukommelse i hverdagen. Lær mer om Hjerneklubben her.

Anders Wedde er en av gründerne bak Hjerneklubben. Han forteller at mennesker med høy evne til å fokusere forminsker stress og oppnår ofte mer i livet. Evnen til å fokusere påvirker nemlig alt fra våre tanker til og atferd til hvor lykkelige vi er.

- På lik linje med andre ferdigheter kan denne evnen trenes opp, både på det mentale og fysiske plan, sier Wedde.

Han anbefaler tre enkle grep for å få økt konsentrasjon og prestasjon i hverdagen:

  • Hva skal jeg gjøre? Bli enig med deg selv om hva du vil få gjort og sett en tidsramme for oppgaven.
  • Finn og eliminer eventuelle forstyrrelser. Sett for eksempel mobilen på lydløs, logg ut av Facebook og skru av e-posten i den tiden du treger å fokusere.
  • Fokuser og belønn. Fokuser på oppgaven du skal gjøre og belønn deg selv når du er ferdig.

- Hjerneforskningen viser at multitasking er en myte. Hjernen vår takler ikke stort mer enn to ting om gangen, derfor kan det bli vanskelig å holde fokuset når sms, e-post og MSN, alle skal stjele en bit av hjernen vår på en gang, sier Wedde.

Et treningssenter for hjernen
Hjerneklubben passer for deg som ønsker å huske bedre, lære fortere og øke konsentrasjonen. Her kan du spille spill som i tillegg til å være underholdende har stor nytteverdi slik at du kan holde hjernen din i form.

Lær mer om Hjerneklubben og prøv et gratis demospill her.