En studie gjort på barn viste at de som får opplæring for å forbedre fokus og oppmerksomhet ikke bare forbedrer sine resultater på oppmerksomhetsoppgaver, men også på intelligenstester, ifølge Sharpbrains.com.

Ny forskning antyder at kunstopplæring, og spesielt musikalsk trening, på lignende måte kan påvirke en rekke kognitive områder.

Les også: Slik blir du smartere

Studie på barn
De to professorene Ellen Winner og Gottfried Schlaug, ved henholdsvis Boston College og Harvard Medical School, gjorde en studie på barn i alderen ni til elleve år som viste at regelmessig musikkundervisning gir blant annet bedre språk og resonneringsevner.

Tidligere studier har også vist at hjernene til voksne musikere har strukturelle og funksjonelle forskjeller fra ikke-musikere, ifølge Sharpbrains.com.

Den norske psykologen Kjetil Friisø Ramborg er fornøyd med den nye forskningen og den gryende allmenne aksepten om at man kan trene hjernen og øke intelligensen.

- Dette er i samsvar med nyere forskning fra University of Michigan i USA om at det å øve på auditiv og visuell hukommelse øker intelligensen, sier Ramborg.

Les mer: Øk IQ'en din med IQ-trener(Hjerneklubben)

Nyttig hjernetrening
- Hjernetrening kan styrke deler av hjernen linket til konsentrasjon og intelligens, sier professor Michael Posner ved University of Oregon. Han spekulerer også i om fokusintensive oppgaver involvert i kunstlæring kan utgjøre noe av den samme effekten.

Dersom du ikke vil lære deg et instrument kan du trene opp hjernen din i konsentrasjon, hukommelse og intelligens med vår nye tjeneste Hjerneklubben.no .

Test ut gratis demospill og lær mer om Hjerneklubben her.