Gå til sidens hovedinnhold

Mental alder avgjør hukommelsen

Oppfatningen av din egen alder påvirker hukommelsen din.

(SIDE2): Ny forskning viser at personer som tror at dårligere hukommelse henger sammen med alderdom kan undergrave sine egne hukommelsesprestasjoner, skriver The New York Times.

Vil du få bedre hukommelse? Meld deg inn i Hjerneklubben her.

Det ble gjort undersøkelser på hundre personer i to aldersgrupper, en gruppe for de mellom 60 og 70 og en gruppe for de mellom 71 og 82. Disse personene fikk en rekke oppgaver som inneholdt enkle matte- og hukommelsestester.

Noen av deltakerne ble på forhånd fortalt at alderen deres kunne påvirke resultatene, disse personene gjorde det dårligere på testen enn de som ikke hadde fått denne informasjonen.

Dette gjaldt spesielt deltakerne i gruppen mellom 60 og 70 år. Forklaringen på dette, kan ifølge forskerne være, at disse personene, som nylig har vendt seg til tanken på å være «eldre» var mer mottakelige for informasjon om at alderen kan gjøre prestasjonen dårligere.

Bli smartere
Både hukommelse og IQ er noe alle mennesker kan trene opp, derfor har Nettavisen nylig lansert Hjerneklubben.

Hjerneklubben er et nettsted hvor du kan lære deg enkle teknikker for å huske bedre, lære fortere og holde hjernen din i form. Mental trening er viktig for både hodet og kroppen og kan blant annet forebygge risikoen for demens.

Lær mer om Hjerneklubben og prøv et morsomt demospill her.

Kommentarer til denne saken