De fleste som lærer seg spansk melder seg gjerne på et kurs eller kjøper en lydbok, men det finnes faktisk mye enklere metoder å lære seg språk på.

Hjerneklubben lanserer nå «Språksprint», et helt nytt spill som lærer deg språk på en effektiv måte.

I språksprint knytter du glosene opp mot en huskefantasi, enten en du lager selv eller en som allerede er laget av Hjerneklubben. Dette gjør at det er enklere å huske ordene, samt at du lærer ordene raskere.

For eksempel kan huskefantasien din for det spanske ordet pastel, som betyr kake, være at du baker en kake i pastellfarger. Dermed henter du bare frem det mentale bildet neste gang du skal huske ordet.

- God måte å lære på
Psykologen Kjetil Friisø Ramborg mener at Språksprint er en god måte å lære nye språk på.

- Det som er spesielt vanskelig med språklæring er at man ikke har noen «knagger» å henge nye ord på. Dette løser Språksprint veldig godt, sier Ramborg.

Les mer om språk hos Hjerneklubben.

Første språk ut er spansk. Spansk er det tredje mest talte språket i verden, etter arabisk og engelsk, og snakkes blant annet i Spania og i de fleste landene i Sør- og Mellom-Amerika. Kan du spansk forstår du også ofte italiensk og portugisisk.

Etter hvert vil Hjerneklubben også lansere flere språk, blant annet italiensk, portugisisk, fransk, tysk og kinesisk.

En suksess
Etter lanseringen i mai i år har Hjerneklubben vært en suksess, og har i dag flere hundre medlemmer. Medlemmene har mulighet til å forbedre seg i hukommelse, fokus, intelligens, matematikk og språk ved hjelp av morsomme spill og teknikker. I tiden som kommer vil Hjerneklubben også lansere spill som gjør at du kan forbedre dine kunnskaper innen geografi og historie.

Prøv et gratis demospill for spansk her.
(Spillet krever at du har Silverlight installert på din datamaskin, det kan du laste ned gratis her.)

Hjerneklubben er et samarbeid mellom Memolife og Nettavisen, og er en medlemstjeneste.