PS: Selve lenkene inneholder spoilers til handlingen i den siste filmen «Femhærerslaget»

Men man skal aldri si aldri. Opprinnelig var det Guillermo del Toro som skulle lage «Hobbiten», mens Peter Jackson skulle sitte mer tilbakelent og lage mindre filmer.

Men da studioet ville ha tre istedenfor to filmer, og det tok lang tid med finansene, hoppet del Toro av og Jackson endte i registolen likevel.

LES OGSÅ:- Han lå naken og vred seg på en fell

Mange har klaget over at den forholdsvis korte boken «Hobbiten» er blitt til tre laaaange filmer. Men nå ser det ut som fansen virkelig får det de har ventet på.

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=kRUKH7h5KyyyF45UIGJuxqCfdU_2BW9ZbFIr5tvx5Y2znMpq6xyjz8lH3xgkMEQsC2WgYljhl84ojzQeet3Y9qRjG12LurgsBPdyYzrqGRczx7fkRGBTWUShZD-QSTBDqvBlTe-QGOE&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

- Den tredje og siste filmen er antakelig den beste av dem alle, skriver The Hollywood Reporter. Og mener den beste av alle filmene, inkludert trilogien «Ringenes Herre».

- Det er ingen tvil om at denne filmen vil spille inn over en millard dollar som de andre filmene har gjort, skriver anmelderen.

Det er sikkert filmselskapet glad for i og med at «Hobbiten - Femhærerslaget» er en av de dyreste filmene noensinne laget.

The Hollywood Reporter skriver at filmen er pur underholdning, stram regi og den har en fordel.

- Den er også den korteste av alle filmene, skriver anmelderen.

I Oslo er det størst tradisjon med forhåndssalg av filmen. For både 3D og 2D-versjonen er det tilsammen solgt 7.835 billetter.

- Det har vært aller størst interesse for filmen i Oslo der fansen sov i telt før vi åpnet billettsalget på Colosseum. Noen av forestillingene vi har lagt ut i salg er snart utsolgt, men vi kommer til å legge ut flere forestillinger fortløpende opp mot premieren for at det skal være nok seter tilgjengelige for alle de som ønsker å se filmen i premierehelgen, sier salgs- og markedsdirektør i Nordisk Film Oslo, Espen Pedersen til Side2.

Vi røper ingen store detaljer når vi sier at filmen er 2 timer og 24 minutter lang. Så direkte kort er den jo ikke.

The Daily Mail skriver at filmen er spektakulær trolldom, med noen skrekkeksempler.

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=Xt1xAMy5O9kgRSOYW5MHWWc0ZdYrWXpNZNhmcOsMg4PZm3OJD7CdltuLrUG6JK-_7z05bX9quM3mAk-If_dnZPM_yCIuCCn0nEEmNv9sKTf-fuGHh1MbdnYL7hxhmm0BQ3FvSpRf9D4&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

- Et hovedtema er grådighet, passende nok, skriver anmelderen, og refererer til Hollywoods hang til å skape melkekuer.

Samtidig sier anmelderen at filmen rett og slett er en «oppildnende opplevelse».

Også Variety er svært positive.

- Tredje gang betyr alt, sier hobbiten Bilbo (Martin Freeman) i filmen, og det sier alt, skriver Variety.

Filmmagasinet Empire slutter seg til hyllesten, men har et par innvendinger.

- «Hobbit»-trilogien med denne filmen blir en verdig etterfølger til «Ringenes Herre», men klarer aldri helt å komme ut av dens skygge. Jackson har skapt et grandiost, gammeldags eventyr som ville gjort Tolkien stolt - og tilbyr seerne et mye mer tett og renere farvel enn «Atter en konge» noensinne gjorde, skriver de.

Gleder du deg nå? Si gjerne hva du tror under.