Gå til sidens hovedinnhold

Skal vi fyllekjøre litt?

Fra nakenbading til barbråk - sjekk tidenes ti rareste presidenthobbyer!

(LXUS.no) Drømmer du om å lede den frie verden? Da er det viktig å ta seg tid til morsomme fritidssysler også, for bare jobb og ingen moro gjør presidenten til en kjedelig mann.

Tidligere i år satte George W. Bush seg på helikopteret hjem til Texas etter åtte mer eller mindre vellykkede år i Det hvite hus. Nå venter mye fritid for George og kona Laura, men Bush er ikke kjent som enn mann med mange hobbyer - bortsett fra en kort karriere som cheerleader i sin ungdom. Og for at han ikke skal sitte hjemme på ranchen og tvinne tommeltotter, bør han kanskje lære av tidligere presidenter og finne seg noe å pusle med på fritiden.

LES OGSÅ:

Slik kler du deg som Obama
Tidenes råeste presidentbil

Forbes.com har derfor kommet med en oversikt over tidenes ti mest overraskende presidenthobbyer. Vi håper Bush kan få litt inspirasjon fra denne listen for å sprite opp sin nye tilværelse.

1. Gårdsdrift

USAs første president, George Washington, drømte stadig om å returnere til gården sin i Mount Vernon for å leve et fredelig liv som bonde, men slik gikk det ikke. Drømmen om bonderomantikk beholdt han imidlertid livet ut.

2. Politisk filosofi

Ja, det høres kjedelig ut. Men John Adams, som var USAs president fra 1797 til 1801 syntes dette var en herlig hobby å sysle med. Adams var kjent for sin reflekterende væremåte og skrev flere filosofiske tekster om politikk. I 1776 skrev han heftet "Thought on Government", som senere ble brukt som mal av mange politikere.

3. Arkitektur

USAs tredje president, Thomas Jefferson, var en mann med mange interesser. Vinsmaking, matlaging, skriving, arkeologi og industridesign er bare noen av dem, men størst var hans lidenskap for arkitektur. Jefferson, som er mannen bak uavhengighetserklæringen, tegnet flere amerikanske bygg, blant annet sitt eget hjem i Momticello.

4. Nakenbading

John Quiincy Adams var USAs sjette president, og bortsett fra hans politiske bragder er han kjent for sine svømmeturer i Potomac - kliss naken. En vandrerhistorie vil ha det til at en reporter en gang konfronterte Adams under nakenbadingen og nektet ham å komme ut av vannet med mindre han ga henne et eksklusivt intervju.

5. Fyllebråk

Ikke en hobby, sier du? Nei vel, men Andrew Jackson ville nok vært uenig med deg. Jackson var kjent for sin ville livsførsel, enorme alkoholkonsum og bråkete bar-oppførsel, og før han ble president drepte han en mann i duell i fylla. Jackson sørget imidlertid for høy partyfaktor i Det hvite hus, og inviterte jevnlig sine gamle venner dit på fyllefester. Gambling og hesteveddeløp skal også ha vært blant hans favorittaktiviteter.

6. Kroppsbygging

Som barn var Theodore Roosevelt både syk og undervektig, så da han vokste opp ble han rett og slett treningsnarkoman. Teddy løftet vektet, trente jujitsu, bokset og var i fysisk aktivitet hver gang han hadde et ledig øyeblikk.

7. Sove

Calvin Coolidge var kjent som en latsabb - både på og utenfor jobb. Hver dag sov han i to timer etter å ha spist lunch, mens han overlot verdens viktigste jobb til noen andre. Dårlig samvittighet fikk han aldri.

8. Fyllekjøring

Lyndon B. Johnson er kanskje ikke det beste forbildet for en nå tørrlagt George W. Bush. LBJ likte nemlig å kjøre rundt i fylla på eiendommen sin i Texas, blant annet i en amfibiebil som lignet på en vanlig cabriolet. Med dennen pleide han å skremme intetanende gjester med at bremsene var ødelagte før han kjørte rett ut i en innsjø.

9. Ridning

Ronald Reagan elsket livet på hesteryggen, og ble ofte fotografert med sine hester på Rancho del Cielo - familiens feriested i California. I 1989 fikk han imidlertid blodpropp i hjernen etter å ha falt av en hest, og hans kone Nancy mente senere at det var dette som fikk hans alzheimer til å eskalere.

10. Kryssord

William Jefferson Clinton er riktignok mer kjent for andre fritidssysler - som for eksempel saksofonspill - men Bill er også en ihuga kryssordentusiast. Etter at han gikk av som president, har Clinton blant annet skrevet kryssordtips for The New York Times.

Kommentarer til denne saken