Gå til sidens hovedinnhold

Hold orden på kontantkortet

Med dette verktøyet kan du enklere holde oversikten over hvor mye penger som er igjen på kontantkortet til enhver tid.

På sin pressekonferanse i Nairobi, av alle steder, kunne Nokia annonsere et verktøy for mobiloperatører som automatisk holder brukere av forhåndsbetalte abonnement oppdatert om saldoen på sin konto.

Automatisk oppdatering
Verktøyet gjør at brukeren etter hver samtale automatisk får melding om hvor mye samtalen kostet, og hvor mye penger som er tilgjengelig på kontoen.

- Løsningen forbedrer brukeropplevelsen til brukere av forhåndsbetalte abonnement ved å la dem se nøyaktig hvor mye hver samtale koster. På denne måten reduserer man frykten for uventet å gå tom for penger, sier Sanjay Bhasin i Nokia.

Sammen med det nye verktøyet lanserte Nokia også de to første telefonene som har støtte for denne tjenesten. Dette er telefoner som man kan forvente at i stor grad vil bli brukt med kontantkort.

Bestemorstelefonen
Med 1110 går Nokia tilbake til sine røtter og har implementert en monokrom skjerm – som for øvrig er utstyrt med invers visning for bedre kontrast. Dette er telefonen for nybegynnere uten masse dill-dall man ikke ha behov for. Her finner man ikke kamera, 3G, GPRS, MMS, Edge eller andre spenstige teknologier.

Telefonen veier 80 gram, og med dimensjoner på 104 x 44 x 17 millimeter har den en størrelse som gjør at knappene skal være mulig å treffe. Nokia regner med en antatt utsalgspris på 65 euro.

Siden telefonen er enkel og billig regner vi med at dette kommer til å bli en kjærkommen telefon for den eldre garde.

Motebevisste nybegynnere
1600 er en telefon som spesifikasjonsmessig ligner mye på 1110, men designmessig har den fått en liten ansiktsløfting. Dette innebærer også knapper som er litt mer særegne, og samtidig litt vanskeligere å treffe.

Telefonen har fått fargedisplay, men oppløsingen er på bare 96 x 68 punkter. Dette er ikke godt nok for å kunne vise bilder på en god måte. Dette har Nokia tatt høyde for, og har rett og slett droppet MMS-støtten til tross for at det er fargedisplay på den.

Mangelen på denne støtten vil effektivt gjøre den uaktuell for de fleste yngre brukere. Utsalgsprisen er ventet å ligge på rundt 85 euro.

Hvorvidt telefonene vil bli tilgjengelige i Norge, er foreløpig ukjent.

Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus

Kommentarer til denne saken