Gå til sidens hovedinnhold

Hold på hatten!

Totalt unyttig for annet en glede. Men bak «leketøyet» ligger fremtidsrettet båtdesign og forskning.

Nano Speed Needle er 6.5 meter lang og utrustet med 2 x 60HK firetaktsmotorer på hver pongtong. Ikke all veren med hester, men likevel går den i 40 knop uten å blunke.

Fire personer går om bord og hele greia veier 480 kilo uten motorer og passasjerer.

Det ligner kanskje mest på et helikopter – og er bygget i vakumstøpt epoksy kompositt. Sterkt lett – og derfor raskt på sjøen.

Ikke bare lek
Bak konstruksjonen står det innovative selskapet KKG – Katamaran Konstruktions GmbH i Østerrike. Og dette er ikke bare lek og tankespinn. Det er fremtidsrettet båtdesign og materialkunnskap. Langt fra norsk snekke-tradisjon, men uhyre interessant for konkurransebåter offshore og seil, militære fartøyer og store fergekonstruksjoner etter katamaranprinsippet.

Utviklingen skjer i Østerrike, mens masseproduksjon har startet opp i Ungarn. Selskapet har tradisjoner tilbake til 1990 – og en rekke fartøytyper er vel utprøvd.

Moderne design, funksjonelt, ergonomisk og avansert komposittbygging. Dette er hovedprinsippene til KKG.

På designbordet er modeller fra Nano Speed Needle på 6,50 meter helt opp til ferger på 90 meter. Alle er ekstreme i utforming og design – sette med tradisjonelle båtøyne.

Flytende fly
Modellnavnene er fra fly og romfartsverden. Nano navnet sløyfes på alle konstruksjoner over.6 5 meter. Det er fellesbetegnelsen Super Nova. Fabrikken bruker luftfartsindustriens kunnskap om aerodynamikk og balanse. De tenker helt nytt når det gjelder komfort. Og de bygger skreddersydde havnesystemer etter samme avanserte designprogram

Grunnfilosofi er lav vekt. Katamaranskrog må være lette. Karbon og epoksy er grunnmaterialene i alle KKG skrog. Ergonomi og kompromissløse design som gir fartsegenskaper er det andre grunnprinsippet. Fra styrehuset – eller kanskje rettere sagt cockpit - kan man se 360 grader rundt seg. .

Insekt
Veldig ofte er Nano konstruksjonene sammenlignet med et innsekt. Og designerne leker også med innsektsfarger og mønstre når det gjelder utsmykning og fargesetting.

Alle som er interessert i moderne båter og futuristisk design vil ha glede av å se på www.kkg.at

Reklame

Her får du tak i de superpopulære shortsene

Kommentarer til denne saken