(SIDE2): Et par av jentene som figurere i Vanity Fairs Hollywood-utgave er kjente fjes, men karrierene deres skøt først skikkelig fart de siste par årene.

Det er selvsagt snakk om Kristen Stewart (19) og Amanda Seyfried (24). Magasinet har også valgt ut ytterligere sju unge kvinner som de mener er de største stjerneskuddene for fremtiden - jenter vi garantert vil se mye til på den store lerretet i årene som kommer.

Stjerneskuddene ser du under!

Kristen Stewart (19)
Har du sett «Into the Wild» glemmer man ikke Kristen som den purunge, og klar-for-sex-tenåringen Tracy. Men både før og helt klart etter den filmen fra 2007 var Kristen Stewart et navn man la merke til.

Hun har blitt nomintert i hytt og pine for sine filmprestasjoner - og med kun 19 år på baken loves det en strålende framtid på den store skjermen for henne. De siste par årene har det vært rollen som Bella Swan i Twilight-sagaen som har gjort henne megaberømt og elsket av kidsa...

Anna Kendrick ( 24)
Anna har ifølge Vanity Fair vist at hun har en impoerende spennvidde - fra Bella Swans venninne Jessica i «Twilight»-sagaen til George Clooneys kollega i den Oscar-nominerte dramakomedien «Up in the Air». For nettopp den rollen har også Anna blitt nominert til Oscar for beste kvinnelige birolle - og en haug med andre priser.

24-åringen ble faktisk nominert til en Tony da hun var 12 år, for rollen i Broadway-musikalen «High Society». Suget etter å bli skuespiller kom da Anna var 10 år gammel - og da startet hun med auditions i New York sammen med broren.

Hun er nå i gang med filmen «Scott Pilgram vs. the World» der hun spiller mot Michael Cera og Jason Schwartzman.

Mia Wasikowska (20)
Australienske Mia husker kanskje noen fra «Defiance» eller som spreke Sophie i TV-serien «In Treatment». Men fra i vår vil hun være kjent for alle som Alice i Tim Burtons nye storfilm om nettopp «Alive i Eventyrland».

Mia har trent ballett i 15 år, og drømmen var en stund å bli primaballerina.

Hun er for tiden i gang med en Gus Van Sant-film, og en ny filmversjon av «Jane Eyre» - der hun spiller Jane.

Evan Rachel Wood (22)
Hun bemerket seg i rollen som Mickey Rourkes datter i den prisbelønte dramafilmen «The Wrestler», og derfra til å spille mot Larry David i «Whatever Works».

Men det var tenåringsfilmen «Thirteen» satte henne på kartet. Det er ikke bare film som gjelder for Evan Rachel. Hun er også sanger, og skal i år spille i musikalversjonen av «Spider-Man» på Broadway.

22-åringen spiller også tenåringsvampyr, dronningen i et område faktisk, i serien «True Blood». For noen er hun kanskje allikevel med kjent som forlovelden til Marilyn Manson...

Abbie Cornish (27)
Australske Abbie slo igjennom i USA da hun spilte mot Heath Ledger som junkie i «Candy» fra 2006. Men det er rollen som Fanny i «Bright Star» som virkelig har satt henne på filmkartet.

For tiden dater hun Ryan Phillippe (Reese Witherspoons eks-mann). De to møttes under innspillingen av Irak-dramaet «Stop-Loss», mens hans visstnok fortsatt var gift med Reese...

Abbie spiller nå inn fantasy-filmen «Sucker Punch».

Amanda Seyfried (24)
Det var først i «Mamma Mia!» at Amandas karriere tok av for fullt - men 24-åringen har også utmerket seg på mer enn bare filmlerretet. Hun spiller også en av døtrene i serien «Big Love», der hun gjør en meget god innsats.

Men Amanda har klatret i Hollywood, og den vakre skuespilleren blir nå å se i kjærlighetsfilmene «Dear John» og «Letters to Juliet». Men selv om det er romantikk i luften, så kommer også Amanda med en thriller i år - «Chole».

Amanda er sammen med kollega og kjæreste fra «Mamma Mia!» - Dominic Cooper (31).

Emma Stone (21)
Hun ble kjent i filmen «Superbad» og gjorde en strålende innsats i både den og «Zombieland».

Emma overtalte foreldre sine med en powepointpresentasjon der hun forklarte hvorfor det var bra å slutte på skolen for å bli skuespiller. Da var hun 15 år, og resten er filmhistorie.

Rebecca Hall (27)
Rebecca fikk berømmelse etter rollen som Vicky i «Vicky Cristina Barcelona», rollen ga henne også en Golden Globe-nominasjon. Etter det har roller i «Frost/Nixon» og «Dorian Grey» ført til at 27-åringen virkelig har utmerket seg.

Rebecca er blant annet i gang med Ben Afflecks film «The Town», som er en adapsjon av novellen «Prince of Thieves».

Carey Mulligan (24)
Britiske Carey filmdebuterte som Keira Knightleys lillsøster i «Pride and Prejudice», og har blitt nominert til en rekke priser for sine prestasjoner på film og TV. Hun fikk en Golden Globe for beste kvinnelige skuespiller i fjor, for rollen i dramafilmen «An Education».

Carey dater Shia LaBeouf (23), som hun også spiller mot i Oliver Stones oppfølger om Gordon Gekko i «Wall Street 2: Money Never Sleeps».