Markedet for småelektrisk er gigantisk og det vil Philips ha mest mulig av gjennom å innovere.

Mye av deres presentasjon på IFA 2012 dreide seg om dette.

Les også: Lenovo skryter på seg 20 timers batterilevetid

Satser på kjendiskokk

Philips er store på det vi kaller småelektrisk på kjøkkenet og har tydelige ambisjoner om å bli større.

Derfor har selskapet samarbeidet med superkokken Jamie Oliver for å lage sine siste kjøkkenkreasjoner, og selvfølgelig var han til stede for å innlede pressekonferansen og lage en rask indisk rett.

Det ble ganske intens aroma på rad nummer to.

Automatiserer på kjøkkenet

Superkokkens kokkeleringer så selvfølgelig imponerende ut, men det han prøver å understreke er at dette er maskinen som skal herske på kjøkkenet.

Les også: Denne PC-en kan du legge flatt

Oliver brukte den nye kjøkkenmaskinen Homecooker som kappet opp ingrediensene rett ned i den nye innovative gryta, og det er den som er selve hemmeligheten:

Maskinen både kapper og koker innholdet og rører i dem under kokeprosessen.

- Homecooker er en uhyre effektiv maskin som passer seg selv helt til retten er klar. Folk har det mye mer travelt i dag, men samtidig er de mer krevende i matveien og vil de eksperimentere mer. Derfor gjør kokekar med innebygget røring alt mye lettere, sier Oliver.

Topp TV

Philips byr også på andre nyheter.

De har solgt TV-divisjonen til taiwanske TP-Vision, men det betyr ikke logobytte. Det skal fremdeles stå Philips på TV-ene og forskning og utvikling fortsetter som før hos Philips. Bra er det, for Philips ligger helt i tet om ikke først på LCD-modeller.

Den nye toppmodellen i 9000-serien har et eksepsjonelt godt bilde på toppen av mye annen innovasjon.

Les også: OLED-kampen har begynt

Men når Philips skryter av å ha 1200 Hz oppfriskningsrate på en LCD-skjerm blir vi skeptiske. Det er nok noe markedsførerne har drømt opp tallet for å ligge foran Samsings 800, for så raskt går det ikke i pikslene at de kan henge med.

Men tynn og elegant ramme har den, og et elegant grensesnitt på smart-TV.

En ny betalingsfunksjon gjør det mye enklere å betale for en leiefilm. Her burde konkurrenten følge med. Fjernkontrollen har tastatur på baksiden og det er veldig hendig når man er på nettet.

Philips har også sørget for å inkludere smarttelefoner og nettbrett på en måte som går Samsung en høy gang. Du kan ta med Dagsrevyen på do på mobilen om det trengs.

Denne IFA-nyheten er først publisert på tu.no. Les også: