Gå til sidens hovedinnhold

Homser blant 1500 dyrearter

Homoseksualitet er veldig vanlig i dyreriket. Hos minst 1500 arter forekommer sex med samme kjønn.

Svært mange dyr løser konflikter ved homoseksualitet. Spesielt er det vanlig hos flokkdyr. I oktober kan du på Naturhistorisk museum ved Universitetet i Oslo se den første utstillingen som tar for seg homoseksualitet i dyreriket.

- Et grunnleggende premiss i samfunnsdebatten har vært om homoseksualitet er unaturlig. Dette premisset er galt. Homoseksualitet er både vanlig og høyst nødvendig for livet til en rekke arter, forteller Petter Bøckman som er fagkonsulenten for utstillingen «Mot naturens orden?» til Apollon.no.

Ifølge Bøckman er det dvergsjimpansen som er det mest kjente homodyret. Men også sjiraffene har utstrakt homoseksuell aktivitet. Faktisk er ni av ti sjiraffsamleier mellom to handyr.

Han kan fortelle videre at selv onani er helt vanlig i dyreverden.

Selv onani er vanlig i dyreverden.

- Onani er den enkleste måten å behage seg selv på. Vi har den darwinistiske tankegangen at alle dyr bare har sex med den tanke på å forplante seg. Men det er en drøss med dyr som runker når de ikke har noe bedre fore.

- Onani har vært observert hos primater, hjortedyr, spekkhoggere og pingviner, og da snakker vi både om hanner og hunner. De gnir seg mot stein og røtter. Orangutangene er spesielt oppfinnsomme. De lager dildoer av tre og bark, sier Bøckman videre.

Her kan du lese hele artikkelen.

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene