(SIDE2): Den danske hjelpearbeideren Anja Ringgren Loven ble verdenskjent da hun fant den utsultede toåringen, som var blitt forvist fra landsbyen sin for å ha drevet heksekunst.

Bevæpnet politi

Hun tok ham med til barnehjemmet hun driver for utstøtte barn og kalte ham Hope. Etter flere uker kunne den underernærte Hope endelig komme ut av sykehuset.

Innen visse kulturer i Nigeria kan barn bli anklaget for hekseri og utstøtt. Disse barna får særdeles dårlig behandling. Enten blir de helt utstøtt, eller de må spise for seg selv fra egen matskål fordi de andre tror de kan bli "smittet" ved å spise fra samme skål som dem.

I påsken var Lovén i Danmark. Der fortalte hun danske TV 2 at oppmerksomheten rundt Hope har både vært av positiv, men også sterkt negativ art, melder norske TV 2.

Etter at saken med Hope og Anja ble verdenskjent, har Lovén blitt beskyttet av politiet i Nigeria.

- Vi har bevæpnet politi utenfor barnehjemmet nå. Det er nødvendig. Jeg kjører eller går aldri samme rute to ganger og vi fyller bensin på ulike stasjoner hver gang.

Er blitt kjent

Anja Ringgren Lovén sier at truslene ikke bare handler om at hun tar til seg utstøtte barn på barnehjemmet, men også at hjemmet nå er blitt så kjent at kriminelle kan komme på besøk og lete etter for eksempel penger. Etter at historien med Hope spredte seg, er ikke lenger aktiviteten hun bedriver skjult.

- Jeg har ikke vært gjennom den torturen som barna har. Når jeg noen ganger føler at dette kan bli litt vanskelig, så ser jeg på barna og de smiler til meg. Og da vet jeg hvorfor jeg gjør dette, sier hun til danske TV 2.