Gå til sidens hovedinnhold

Hør 382 konserter gratis

Skattekiste med ukjente opptak av Zeppelin, Hendrix og Kiss ligger åpent på nett. Slik finner du den.

(iBergen.no) : Nettstedet Wolfgang's Vault fikk i 2003 tilgang til mastertapene fra Bill Grahams arkiver fra show på legendariske Filmore East og Winterland fra 1965 og til slutten av 80-tallet. Tidlig i fjor ble samlingen utvidet med konserter fra The King Bisquit Flower Hour, et riksdekkende (i USA) radioshow med konserter fra 70- og 80-tallet.

Nylig er det også kommet til en rekke countrykonserter i samlingen, som per dags dato utgjør 382 konserter som alle ligger ute for gratis lytting. Alt du trenger å gjøre, er å registrere deg som bruker på nettstedet.

Se listen og lytt på konsertene her.

Blant godbitene på nettstedet, er opptak av Pink Floyd fra Filmore West i 1970, hvor bandet leverer hele «Atom Heart Mother» og en gnistrende «Instellar Overdrive», to konserter med Jimi Hendrix på Winterland i 1968, to konserter med Led Zeppelin fra Filmore West i 1969, et av de siste opptakene med orginalbesetningen i Dire Straits, og Kiss live i Nashville i 1984 på sin første turné uten sminke.

Samtlige konserter skal etter planen gjøres tilgjengelige for nedlastning på høykvalitets mp3-filer senere i år, til en kostnad av beskjedne ti dollar per konsert.

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai