Gå til sidens hovedinnhold

Horn forlenger med VIF og leies ut til Viking

VALLHALL (vif.no): Midtstopper Jørgen Horn (20) signerte tirsdag en ny kontrakt med Vålerenga, som varer ut 2011-sesongen. Samtidig leies han ut til Tippeligakollega Viking, på en avtale ut inneværende sesong. Møt Jørgen Horn på VIF TV direkte fra La Manga.

Jørgen Horn spilte ni kamper i Tippeligaen for Vålerenga forrige sesong, og er et fast innslag på U21-landslaget.

- Først og fremst var det viktig for oss å forlenge kontrakten med Jørgen. Hans opprinnelige kontrakt gikk ut etter denne sesongen, og nå har vi sikret oss en kontrakt de neste fire sesongene. Det gir oss mer ro rundt Jørgen, som fortsatt er en ung spiller som er i en utviklingsfase. Han har mange gode år foran seg, sier sportsdirektør Jan-Erik Aalbu til vif.no.

- Jørgen er veldig opptatt av spilletid og akkurat nå er det veldig stor konkurranse i Vålerenga. Han har selv vært klar på at han ønsket å bli leid ut til en Tippeligaklubb, og i Viking er han nok litt nærmere en plass på laget enn hva han er per i dag her hos oss. Vi ser på det som positivt at han får ett år i en annen klubb slik situasjonen er nå.

Ny strategi
Man vil se mer og mer at Vålerenga ønsker å leie ut unge og talentfulle spillere.

- Dette vil være en ny strategi for Vålerenga, som vil gi resultater på sikt. Vi ønsker å leie ut enkelte unge spillere slik at de skal få en best mulig utvikling i forhold til kampsituasjon. Det tror vi vil være positivt både for Vålerenga og spillerne det gjelder.

- Det er fem midtstoppere i Vålerenga nå, og vi skal ikke ha flere enn fire når sesongen starter. Da passet det godt at Viking ønsket å leie Jørgen. Samtidig er det en klausul i kontrakten om at vi kan hente hjem Jørgen i slutten av juli om han ikke får spilletid i Viking, selv om det er en klar intensjon om at utlånsavtalen varer ut 2008-sesongen, avslutter Aalbu.

Jørgen Horn
Født: 07.06.1987
Posisjon: Midtstopper
Moderklubb: Vålerenga
Høyde/vekt: 187/84
Tidligere klubber: Kjelsås

Landskamper/mål:
U21: 9/1
G19: 4/1
Totalt: 13/2

A-kamper for Vålerenga:

2006(Utleid til Moss FK i høstsesongen)
NM: 1 kamp – 1 mål – 90 minutter
Totalt: 1 kamp – 1 mål – 90 minutter

2007
Tippeliga: 9 kamper - 0 mål - 577 minutter
NM: 3 kamper - 0 mål - 180 minutter
E-cup: 5 kamper - 1 mål - 263 minutter
Totalt: 17 kamper - 1 mål - 1020 minutter

På grunn av tekniske problemer på La Manga sendes VIF TV med noe redusert kvalitet.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar