Gå til sidens hovedinnhold

Horn og Førsund i U21-troppen

VALLHALL (vif.no): Vålerengas Jørgen Horn og Arnar Førsund er tatt ut i U21-landslagstroppen som møter Danmark til privatlandskamp på Melløs stadion i Moss 22. august.

Begge VIF-spillerne har vist god form den siste tiden. Arnar Førsund var god både mot Flora Tallin i UEFA-cup-kvalifiseringa og i en uvant kantrolle mot Brann, mens Jørgen Horn fikk sin Tippeliga-debut fra start mot Strømsgodset søndag etter et godt innhopp mot Brann i runden før.

- Jørgen er tøff, har stor ro, og takler stress bra, sier Vålerenga-trener Harald Aabrekk som er svært fornøyd med ungguttas innsats.

Horn var med da Norge slo Estland 1-0 på bortebane i forrige landskamp. Norge styrte kampen fullstendig mot et Estland som ikke ville risikere noe på hjemmebane, og som nesten klarte å forsvare seg til ett poeng. Men rett før full tid fikk Norge frispark fra høyre. Innbytter Petter Bruer Hansen skrudde ballen mot første stolpe, og ballen snek seg inn i nettmaskene. Dermed vant Norge fortjent 1-0.

- Dette var en skikkelig sliteseier. Vi møtte et estisk lag med mange mann bak ballen, og det ble vanskelig for oss, selv om vi er det soleklart beste laget. Men vi står på og gir ikke opp, og får scoring i siste spilleminutt. Det er en veldig positiv moral i dette laget, sa landslagstrener Øystein Gåre til nettstedet fotball.no etter kampen.

- Vi er ikke fornøyd med det vi presterer i dag. Defensivt er det bra, og vi har nå fire kamper på rad uten baklengs. Men vi må bli hvassere offensivt. I dag blir vi altfor baktunge med ballen i laget.

Hele troppen:

Johan Lædre Bjørdal - FK Bodø/Glimt

Erik M. Bråthen - Fredrikstad FK

Espen Børufsen - IK Start

Vadim Demidov - Hønefoss BK

Tarik Elyounoussi - Fredrikstad FK

Arnar Førsund - Vålerenga Fotball

Petter Bruer Hanssen - Odd Grenland

Jørgen Horn - Vålerenga Fotball

Morten Hæstad - IK Start

Christer Kleiven - IK Start

Erling Knudtzon - FC Lyn Oslo

Kevin Larsen - FC Lyn Oslo

Andreas Lie - Aalesunds FK

Jesper Mathisen - IK Start

Andreas Nordvik - FK Haugesund

Tore Reginiussen - Tromsø IL

Per Ciljan Skjelbred - Rosenborg BK

Alexander Tettey - Rosenborg BK

Norge - Danmark, Melløs stadion, onsdag 22. august kl. 17.00

Reklame

NÅ: Gjør julegavekupp hos to friluftsgiganter