Gå til sidens hovedinnhold

Helt ok barnefilm

«Horton redder en Hvem» er ingen ny klassiker, men en film man fint kan bruke tid på i påska.

Horton redder en Hvem (Horton hears a Who) - USA, 2008. Regi: Jimmy Hayward, Steve Martino. Med: Jim Carrey, Steve Carell, Amy Poehler, Carol Burnett, Dan Fogler, Dane Cook, Christian Skolmen, Trond Fausa Aurvåg, Hege Schøyen, Håvard Bakke

Aldersgrense: 7 år

Den eksentriske elefanten Horton hører et fnugg rope om hjelp. Han redder fnugget og oppdager at det bor en hel sivilisasjon der. Hvemmene er følgelig bitte små, men bare i forhold til Horton. Som han selv sier: «Hvis du var langt ute i verdensrommet og så ned på hvor vi bor, ville vi også sett ut som et fnugg».

Hvemmene ledes av ordføreren, som har 96 døtre og en sønn. Han kommer i kontakt med Horton og forstår snart at hans verden er i en alvorlig krise. Hva hvis Horton mister blomsten som fnugget har landet på?

Horton vet råd og legger i vei mot toppen av et høyt fjell hvor det er et perfekt tilholdssted for Hvemvik. Men dessverre er det ikke alle i jungelen som liker det Horton driver med. Kenguruen er svært skeptisk til Hortons originale tanker og bestemmer seg for å stoppe ham.

«Horton redder en Hvem» er laget av skaperne bak «Istid». Selv om filmen er underholdende og småmorsom, kan den ikke måle seg med de to «Istid»-filmene. Det blir verken morsomt eller spennende nok. Karakterene er heller ikke like originale som Sid, Manfred og Diego.

Når det er sagt, må det påpekes at dette ikke er en dårlig film. Den har mange morsomme poenger som riktignok ikke får deg til å hyle av latter, men som kan få fram smilet til de fleste. Selv om filmen ikke er intenst spennende, blir du fort engasjert i handlingen og føler med både Horton og Hvemmene.

Filmen kunne med fordel vært både mer spennende og mer morsom. Den blir litt for snill og uskyldig. Dermed passer den best for et ungt publikum. De eldre barna som er vant til «Shrek» og «Istid», vil nok finne dette litt kjedelig. De yngre vil derimot kunne kose seg med den snille elefanten, de søte elevene hans og de morsomme Hvemmene.

«Horton redder en Hvem» er basert på en barnebok av Dr. Seuss, best kjent for «How the Grinch Stole Christmas» og «The Cat in the Hat». Som så mange andre amerikanske barnebøker, går denne på rim - noe som er overført til filmen via fortelleren. Dessverre er ikke alle rimene like godt oversatt, og til tider blir det litt slitsomt å høre på rimene som deklameres.

I den norske versjonen spilles Horton av Christian Skolmen, ordføreren av Trond Fausa Aurvåg, Kenguruen av Hege Schøyen og den onde ørnen Vlad av Håvard Bakke. De klarer jobben godt og det er ingenting å utsette på deres prestasjoner. Likevel er det mulig noen poenger har forsvunnet etter at komikerne Jim Carrey (original Horton) og Steve Carell (ordføreren) er byttet ut.

Dette er en film som passer best for barn opp til 11-årsalderen. Filmen har sine morsomme øyeblikk og er verdt å bruke halvannen time på.

SE VIDEO AV HORTON REDDER EN HVEM

221952

Reklame

NÅ: Stort salg på sport og friluft