Gå til sidens hovedinnhold

- Ikke kopier andre

Her er bloggernes beste stilanbefalinger.

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=cOfideJ7VUy0CQ-WElc53mrSUTcEl_ibj2lE_ugE9kR9OCKKvJYW3wCXKSAdrQ5KX2tstHob4r7DbOT-c9kOyKq2IxqID-xXgzgK4QMP6oeNt-_H0FzAJpAoX7WN0r2QQG0t1HC46_0&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

(SIDE2): Vinteren har kanskje takket for seg mange steder i landet, men det er fortsatt lenge til du kan kaste jakken og sprade rundt i behagelige sommerklær.

Selv om det krever litt mer jobb, betyr ikke kaldt vær at det ikke er mulig å se både bra og fasjonabel ut.

Under moteuken i New York i år kunne det virke som værgudene virkelig ville leke med utholdenheten til fasjonistaene. Dagen Tommy Hilfiger hadde visning krøp temperaturen ned mot hele 17 minusgrader! Det så imidlertid ikke ut til å legge noen demper på kreativiteten bak antrekkene.

Side2 snakket med mange av de store motebloggerne, som har klare råd til nordmenn.

- Sørg for å ha på mange lag, råder fransk-britiske Camille Charriere, som står bak den populære bloggencamilleovertherainbow.com.

Hun råder deg også til å spise nok, slik at du ikke fryser så lett.

- Ja, det er veldig kaldt, men jeg ser på det som en utfordring, sier italienske Chiara Ferragni, som står bak bloggen theblondesalad.com.

Det er Camille enig i. Likevel peker hun på at alle fashonistaer vet at det er dumt å gå på høye heler, men at de ber folk gjøre det likevel. Å lide litt for skjønnheten er en del av gamet.

Sort og hvitt

Av trender bloggerne bet seg merke i, var det særlig sort og hvitt og spesielle mønstre.

- Det er mye fotside klær, mange lange kjoler, og fortsatt mye sort og hvitt. Og det er litt kunstnerisk. Det er mye trykk med penselstrøk, geometriske mønstre, og rett og slett mye kunstvibber, mener den belgiske moteeskperten, journalisten og bloggeren Tiany Kiriloff.

Blant moteukenes faste innslag finner man alltid søstrene Cailli og Sam Beckerman, som er kjent for sine fargerike og kanskje noe oppsiktsvekkende antrekk.

- Det er mye sort og hvitt i år, sier Cailli Beckerman.

- Og mye leopardlignende trykk, men i sort og hvitt, mener Sam.

- Vær deg selv!

De siste årene har bloggere fått en stadig viktigere posisjon i moteverdenen. Nå er det de som okkuperer setene på første rad under visningene.

Bloggerne vi i Side2 snakket med har klare råd til deg som driver en moteblogg, eller ønsker å bli en stor moteblogger, eller bare ønsker å utmerke deg stilmessig.


- Vær deg selv. Jeg tror det er veldig viktig å beholde sin egen stil, uansett hvilke trender som kommer. Da vil folk i større grad relatere seg til deg, råder Camille Charriere.

Hun får full støtte av den spanske it-jenta og bloggeren Gala Gonzales. Hun har blitt et yndet moteikon på grunn av sin personlige og gode stil.

- Du bør gjøre det du føler for - og ikke kopiere noen andre, mener hun.

- I bloggindustrien er det mange som prøver å se like ut, men jeg tror du bør satse på å ha din egen personlighet. Det er det som får deg til å skille deg ut og skinne!

Reklame

Endelig på lager igjen: Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk

Kommentarer til denne saken