(SIDE2): Da de store motehusene viste sine høst- og vinterkolleksjoner for menn i Milano tidligere i år, var det visse tendenser som pekte seg ut.

En blanding av den bohemske avslappede stilen, og det stramme franske snittene gikk igjen hos flere av designerne. Samtidig ser vi at det blir stor fokus på detaljer neste sesong, og både det maskuline og feminine spiller inn som kontraster i moten for menn.

Se stor bildekarusell av høst- og vintermoten nederst i saken!

Strikk
Mange av de store motehusene hadde stor fokus på strikk da de viste sine høst- og vinterkolleksjoner. Guccis store strikkegensere har et bohemsk preg over seg, mens Roberto Cavalli har blandet tradisjonelt mønster med et noe rocka preg. Emporio Armani viste under moteuken i Milano en noe futuristisk løsning på strikkegenseren - så her er det noe for enhver smak.

Side2 elsker Dolce&Gabbanas Mariusinspirerte strikkeplagg. Det norske mønsteret har røtter helt tilbake til 1953, og det er Lillunn AS og Vigdis Yran Dale som har enerett på den tradisjonsbudne Mariusgenseren.

Få siste nytt fra Side2.no: Klikk her!

Store jakker
I vinter skal mannen pakke seg inn i lange jakker. De kan gjerne være litt store og fyldige, og materialvalget er svært så bredt.

Under moteuken i Milano viste Giorgio Armani enkle lammeskinnsfrakker med detaljer i sømmene, mens Vivienne Westwood briljerte med digre pelsimiterte utgaver med belte i livet.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Veske
En ting er sikkert, manneveska er tilbake for fullt neste høst og vinter. Den kan være stor og maskulin, men også gjerne litt feminin i formen med mulighet for å slenge den rundt skuldra.

Alpelue
En annen detalj, i tillegg til veska, som for mange menn kan virke litt feminint - er alpeluen. Giorgio Armani stylet den med briller eller solbriller, og man fikk en aldri så lite fransk følelse.

Skjerf
Heldigvis for menn her i nord er skjerfet mer trendy enn aldri før neste høst og vinter. Det skal gjerne være av den litt mer feminine sjal-varianten, i tynne materialer med eksklusivt preg.

Rutete bukser
Moods of Norway er kjent for sine rutete dresser, og i høst og vinter ser dette mønsteret ut til å bli mer populært enn aldri før. Både på catwalkene til Cavalli og Giorgio Armani var den rutede buksa en gjenganger.

Dressjakke
Dressjakke til fritidsbruk er ikke akkurat innovativt, men de store motehusene har virkelig lagt seg på denne trenden for neste sesong. Flere av designeren hadde designet trange utgaver av den korte jakken - på grensen til at de så for små ut.

Militærjakken kommer også tilbake, og skinnjakken skal selfølgelig også benyttes neste sesong.

Bukseseler
I vår og sommer er det trendy med buskeseler for kvinner. Neste sesong er det derimot menn som skal feste fast buksa. Vivienne Westwood blandet konservative plagg med fargerike detaljer, en herlig men noe kreativ blanding.

SE FLERE BILDER AV HØST- OG VINTERMOTEN HER:

3102