Ser du tilbake på sommeren med lengsel i blikket, og tenker at sesongen for speiding på stranden og flørting i fjæra er over?

Fortvil ikke! Høsten er nemlig den beste tiden for sjekking og forelskelse, avslører den amerikanske forfatteren Nina Malkin. Husk sangen «Summer Nights» til Dannny og Sandy i filmen Grease - «Summer fling, don`t mean a thing», som jo sant nok ofte ikke er mer enn nettopp det.

Høstforelskelse derimot er annerledes. Kjærligheten vi søker og forhåpentligvis finner om høsten har nemlig dybde og mer mening. Les hva forskere, antropologer og forfattere sier om dette, og gå deretter ut i høstkvelden og forelsk deg. Sesongen for langvarig forelskelse er her!

Søk etter en høstforelskelse her!

Datingsesongen
Det kalde klimaet er et signal til oss mennesker om at vi trenger å pare oss, et signal som man kan spore helt tilbake til menneskets begynnelse.

- Vi vet at vinteren er i anmarsj og det vil helt sikkert bli vanskeligere å finne en partner når vinteren er her, sier psykolog og sosiolog Terri Orbuch, som også er professor ved universitetet i Michigan, og radiovert for programmet «The Love Doctor» i Detroit.

- Fra naturens side er vi hissigere på å finne noen i løpet av høsten, slik at vi kan tilbringe vinteren sammen med noen.

- Biologisk riktig
I tillegg er vi mennesker tilhengere av komfort. «Om vinteren skynder vi oss for å komme hjem til våre lune hjem, for å holde oss varme», sier Susan Davis, psykolog i New York. «For at vi skal ha det bra, må vi finne oss en partner», fortsetter hun. «Det er et grunnleggende og primitivt behov, som fortsatt driver oss».

«Biologisk sett er det riktig å forelske seg på høsten», sier Helen Fisher, antropolog og forsker ved universitetet i Rutgers, og forfatter av boken «Love: The Nature and Chemistry of Romantic Love».

-Det å formere oss spiller en stor rolle. Vi mennesker er nemlig motiverte til å finne en partner som vi kan lage barn med på høsten, slik at vi kan få barn til sommeren igjen. Dette fordi vi anser sommeren som en fin tid til å få barn på, for da er vi mennesker mer avslappet, fulle av energi og været er godt.

Et kjent ansikt
Et annet poeng som Fisher påpeker er at det på høsten er slutt på å reise, flørte rundt og tulle.

-Når høsten kommer faller vi tilbake til rutinene våre, og setter i gang igjen med de viktige tingene i livene våre. Da er tiden inne for å lete etter en du kan dele hverdagen med.

Og den du skal dele livet med er ofte en som befinner seg i dine daglige rutiner, forklarer Fisher.

-Jo mer vi møter noen, jo mer kjent blir de for oss, og jo mer tilbøyelige er vi til å forelske oss i dem. Sexy menn og kvinner man treffer på stranden, på toget eller i baren er bare flørtemateriale, mens de vi omgås hver dag er de vi tenderer til å føle ekte kjærlighet for.

Klærne signaliserer forpliktelse
Debbie Mandel er spesialist på forhold og forfatter av boken «Turn on Your Inner Light: fitness for Body, Mind and Soul», forklarer at vi på høsten også kler oss mer seriøst, noe som signaliserer at vi er ute etter et forhold og ikke bare en flørt. Dette i motsetning til på sommeren hvor vi viser mer av kroppene våre og ikke blir oppfattet like seriøst.

Alene i høytiden
En annen ting som Fisher påpeker er julen, som før i tiden også ble feiret, men da som en midtvinterfestival. Ingen vil vel tilbringe en slik ferie alene - det er tiden for å være sammen med familie og kjæreste.

Prøv Norge og Nordens største datingtjeneste i dag!

Hva skal du gjøre nå?
Med all denne informasjonen om hvorfor nettopp høsten er tiden for å finne en partner, er det ingen grunn til å ikke satse nå.

Kom deg ut, delta på fester, takk ja til invitasjoner, be med deg vennegjenger eller kollegaer på epleplukking, hytteturer, bålsamlinger etc. Kanskje finner du noen i ditt nærmiljø som du ikke har fått øynene opp for tidligere. Du kan også melde deg på et kurs eller prøve nettdating om du ikke finner noen i din egen omgangskrets. Med tiden vil disse også bli kjente ansikter for deg, og det viktigste er jo at du finner en du liker og vil knytte bånd med.