(SIDE2): Det blir kaldere og tørrere i lufta. Det betyr at huden trenger mer fuktighet og næring.

I tillegg blir det bare mørkere ute og de fleste av oss kan trenge litt inspirasjon, lys, kroppspleie og egentid - i tillegg til fornyet energi.

Her er både nyheter og tips fra velværeverdenen i høst.

Dette «må» du ha i høst ifølge innehaver av Beauty Lounge i Oslo, Linda Johansen.

- Jeg endrer alltid min hudpleierutine tre ganger i året. September er et naturlig skille fordi solens skadelige stråler ikke er like tilgjengelige og det er tid for mer aktive produkter enn jeg bruker på sommeren,.

Her er noen av høstproduktene hun bruker selv:

Microdermabrasion Cream
- For å få bukt med pigmentflekker skrubber jeg huden litt flittigere enn vanlig. Hver helg gir jeg huden en real omgang med skrubben kun iblandet litt vann. Og en gang i uken blander jeg skrubb med rensemelk eller tar en ertestørrelse på fuktig mikrofibervott og masserer forsiktig.

Produktet er fra Linda Johansens egen serie «Linda Johansen»

Pris: 649 kroner

Hydra Gold Serum+
- For fuktighet og en bedre effekt av pigmentserumet bruker jeg Gold serum hver morgen og kveld. En høy konsentrasjon av hyaluronsyre binder fuktighet og vekstfaktoren a-FGF øker cellefornyelsen. Serumet bruker jeg helt opp til øyet lik en øyekrem.

Produktet er fra Linda Johansens egen serie «Linda Johansen»

Pris: 799 kroner

Lipgloss
- Fargen Brown Sugar er akkurat passe diskret til at øynene kan være i fokus med mørkere farger. Jeg bruker denne glossen hele høst og vinterperioden sammen med mine plomme og brunbeige øyenskygger; Amethyst og Sandstone.
Produktet er fra Glo Minerals

Pris: 205 kroner

Hydradermie lift fra Beths Beauty

Litt ansiktsgymnastikk for huden?
Behandlingen lover en oppstrammende effekt i tillegg til å behandle og styrke huden. Behandlingen skal stramme opp trekkene i dybden ved hjelp av muskelgymnastikk og styrken og fastheten i dybden av musklene skal i gjenopprettes, celleaktiviteten reaktiveres og trekkene glattes ut. Hydradermie Lift virker som styrketrening i helsestudioet. Den glatter ut trekkene ved å påvirke musklene og gir ansiktet et friskt og sunt utseende.

Pris: 950 kroner

Myk hud med avokado
Noscent 24 hour Cream med avokado og nattlysolje fra Greenpeoople
Den inneholder ikke parfyme eller eteriske oljer. Inneholder planteoljer, vitaminer, mineraler og essensielle næringsstoffer.
Kremen får du blant annet kjøpt på VITA
Pris: 199 kroner

Ansiktsmassasje for ny glød og velvære
Når du får en ansiktsmassasje gir du huden ny glød ved hjelp av økt blodgjennomstrømming. Ta en egen massasje for bare ansiktet eller kombiner gjerne med en ansiktsbehandling.

DaiKai i Oslo tilbyr ansiktsmassasje på 60 eller 90 minutter til 850 kroner eller 1275 kroner. Her får du kvalitetsmasasje i en egen oase hvor du kan rømme bort fra hverdagsstresset.

Lys for mørke dager
Føler du at høsten tar deg? Kanskje opplever du en liten høstdepresjon på denne tiden av året?

Mange sverger til energilamper i den mørkeste tiden eller i overganger mellom årstidene. De fleste produsentene har lamper som fungerer ok. Det viktigste er at du lysstrålene når deg. Noen foretrekker en energilampe som er sterk og som du kun trenger å bruke kort tid, mens andre vil ha en mer dempet lampe de kan våkne til eller ha hjemme på soverommet.

Denne varianten kan du ha med deg i bagen.

Philips goLITE BLU-energilampen er en bærbar lampe som er utviklet for å hjelpe deg med å øke energinivået på en naturlig måte, bekjempe vinterdepresjoner og bli kvitt jetlag. Den er liten av størrelse, og dermed kan du bruke den der det passer deg. Lyset må nå øynene, men du trenger ikke å stirre rett på det, ifølge produsenten.

Pris: 2199 kroner

Hold deg frisk i høst
Lag deg en smoothie som hjelper immunforsvaret.
Immunforsvar-booster smoothie av supermat
2 porsjoner
6 dl kald rismelk med vanilje
2 ss aktivert bygg-pulver (aktivated barley)
4 ss risklipulver (Rice Bran)
2 ss lecitinpulver
2 bananer
2 ss Happy Perilla Special Okinawa Omega (olje)
1/2 ss kokosmel
1 klype kvernet himalayasalt

Ha alt i en blender og kjør til en jevn smoothie