Gå til sidens hovedinnhold

Verdens beste hostels

Hostels, eller ungdomsherberger, er ikke lenger skitne, lugubre og småfarlige. Langt ifra. Her er listen over verdens beste hostels.

(YEYE): Ordet «ungdomsherberge» gir ikke alltid gode assosiasjoner, og mange forbinder dette med skitne og lugubre overnattingssteder i småfarlige strøk. Sannheten er imidlertid ganske annerledes. De siste årene har nemlig de tradisjonelle hostelene gjennomgått en skikkelig ansiktsløftning, og folk verden over sjekker inn på hostels istedenfor hotell.

Og dette gjelder ikke bare backpackere, men også helgeturister og andre ferierende. Sammenlignet med et hotell er nemlig fordelene mange, og et hostel kan være vel så behagelig som en langt mer kostbar overnatting.

Veldig sosialt
Reiser du alene, er det mye enklere å komme i kontakt med andre dersom du velger et hostel. Selv om de fleste ønsker eget rom, kan du blant annet sjekke inn på et «dorm», eller sovesal som det heter på godt norsk. Her kommer man fort i kontakt med andre. De fleste hostels legger også godt til rette for sosialisering med egen kafé, bar og oppholdsrom.

Som regel drives disse stedene av unge, kunnskapsrike og språkmektige folk som vet hva gjestene vil ha, og har god kjennskap til stedet du befinner deg. De aller fleste hostels er dessuten rene og trygge. Standarden er ikke like høy som på et hotell, og har du et ekstra billig rom må du noen ganger dele bad med andre, men det er mer enn bra nok. Spesielt dersom du er mer opptatt av byen du besøker enn om rommet har TV og minibar.

Krakow på topp
600.000 brukere på nettstedet Hostelworld.com har stemt frem sine favoritter og kåret de 10 aller beste herbergene i verden.

Flamingo Hostel i Krakow, Polen, ble stemt frem til verden beste hostel i verden i 2007.

Verdens beste hostel ligger kun et steinkast unna torget i gamlebyen i Krakow. En seng på et 10-mannsdorm koster rundt 100 kroner, mens et dobbeltrom ligger på rundt 200 kroner. Disse prisene er vesentlig høyere enn i Sør-Amerika, Asia og Afrika, men er på linje med prisnivået på hostels i europeiske storbyer.

De 10 beste ungdomsherbergene i 2007:

1. Flamingo Hostel, Krakow (Polen)
2. Mama's Hostel, Krakow, (Polen)
3. Clarence Castle, Toronto (Canada)
4. Jetpack City Hostel, Berlin (Tyskland)
5. Hostel Estoril, Buenos Aires (Argentina)
6. Feetup Hostels, Valencia (Spania)
7. Hostel of the Sun, Napoli (Italia)
8. Travellers House, Lisboa (Portugal)
9. Backpacker Hostel K's House, Tokyo (Japan)
10. EastSeven Berlin Hostel, Berlin (Tyskland)

(Kilde: Zinetravel)

Siste fra Yeye: Gå til forsiden her

Har du noen gode tips til hvor man kan bo billig og bra når man er ute og reiser? Del de med andre her:

Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?