Gå til sidens hovedinnhold

Er dette høstens beste filmer?

Her er filmene vi tror vil gjøre seg bemerket i høst.

(SIDE2:) Høsten nærmer seg, skoleferien er snart slutt og hverdagen er i gang igjen. Men det betyr ikke at du trenger å sutre. Det er nemlig mye å glede seg til i høst.

Liker du en god kinofilm, har du mange filmer å velge blant til høsten. Vi har plukket ut noen av filmene vi tror blir verdt å se.

«Inglourious Basterds» (21. august)
Quentin Tarantino regisserer og Brad Pitt spiller hovedrollen i denne krigsfilmen. Vi følger en gruppe jødiske amerikanske soldater som planlegger å kvitte seg med Hitler.

HTML EMBED
video_embed(12212,1);

«Upperdog» (28. august)
Halvsøsknene Axel og Yanne adopteres bort til hver sin familie i Norge. De får en svært ulik oppvekst. Mange år senere fører tilfeldigheter til at de får kontakt igjen.

HTML EMBED
video_embed(12647,1);

«Whatever Works» (28. august)
Woody Allen har igjen laget film i New York, og i hovedrollen har han «Seinfeld»-skaper Larry David. Han spiller den sære Boris som blir kjent med unge og naive Melodie (Evan Rachel Wood).

HTML EMBED
video_embed(12648,1);

«Rottenetter» (4. september)
Jonny er villig til å gjøre alt for å bli best. I olje- og finansmiljøet og Stavanger får vi se nye sider av det norske oljeeventyret - og Jonny oppdager at prisen for suksess er høy.

HTML EMBED
video_embed(12393,1);

«Taking Woodstock» (11. september)
«Brokeback Mountain»-regissør Ang Lee har laget en film om mannen som skal ha mye av æren for Woodstock, konserten i 1969 som aldri vil bli glemt.

HTML EMBED
video_embed(12649,1);

«Jenta som lekte med ilden» (18. september)
Den andre filmen i Stieg Larssons «Millennium»-trilogi. Lisbeth Salander har blitt en rik kvinne, men det hjelper ikke da hun blir mistenkt for mord. Heldigvis vil Mikael Blomkvist hjelpe henne.

HTML EMBED
video_embed(12650,1);

«Se opp» (25. september)
Disney/Pixar er klare med en ny animasjonsfilm for hele familien. Gretne Carl reiser ved hjelp av tusenvis av ballonger til Sør-Amerika. Uten hans samtykke, blir åtteåringen Russell også med.

HTML EMBED
video_embed(12652,1);

«Away We Go» (2. oktober)
Sam Mendes har jobbet effektivt og har allerede regissert en ny film. I «Away We Go» prøver et kommende foreldrepar å finne drømmestedet for å starte familie.

HTML EMBED
video_embed(12583,1);

«Shutter Island» (2. oktober)
Det er knyttet store forventninger til Martin Scorseses nye film. Leonardo DiCaprio spiller Teddy, som skal finne en drapsdømt kvinne som har rømt fra et sinnssykehus på en dyster øy.

HTML EMBED
video_embed(12551,1);

«Svik» (9. oktober)
Nattklubbsangerinnen Eva Karlsen opptrer for både norske motstandsmenn og SS-soldater under andre verdenskrig. Men hun vet mer enn hun burde og vikles inn i en farlig verden.

HTML EMBED
video_embed(12653,1);

«Funny People» (23. oktober)
Judd Apatow har samlet vennene i en ny komedie. Vi møter den populære stand-up-komikeren George, som får vite at han kan dø innen et år. Så blir han kjent med komikeren Ira.

HTML EMBED
video_embed(12654,1);

«The Road» (23. oktober)
En stor katastrofe fjernet det meste liv på jorda. Vi følger en far og en sønn som er to av få overlevende. Filmen er basert på en roman av «No Country for Old Men»-forfatter Cormac McCarthy.

«A Christmas Carol» (6. november)
Allerede i begynnelsen av november har årets store julefilm premiere. Jim Carrey spiller Ebenezer Scrooge som blir tatt med til sin fortid, sin framtid og nåtiden av julespøkelsene.

«The Wolf Man» (6. november)
Lawrence Talbot blir bitt og langsomt forvandlet til en varulv. Benicio Del Toro og Anthony Hopkins er to av skuespillerne i filmen.

«2012» (13. november)
Verden er i ferd med å gå under, og i 2009 begynner planleggingen av å redde så mange som mulig. Men ikke alle kan reddes. Katastrofefilmkongen Roland Emmerich har regi på filmen.

HTML EMBED
video_embed(12657,1);

«The Twilight Saga: New Moon» (20. november)
Den andre filmen i vampyrserien er snart klar. Bella savner Edward, men trøstes av vennen Jacob, som er en varulv. Snart får hun vite den egentlige grunnen til at Edward forlot henne.

HTML EMBED
video_embed(12658,1);

«Luftslottet som sprengtes» (27. november)
Filmen som avslutter «Millennium»-trilogien. Både Lisbeth Salander og faren hennes er alvorlig skadet, og hun anklages for drapsforsøk på faren. Mikal Blomkvist må igjen hjelpe henne.

«Pandorum» (4. desember)
To astronauter våkner om bord i et romskip. De vet ikke hvem de er eller hvor de skal. Dennis Quaid og Ben Foster spiller astronautene.

«Til huttetuenes land» (11. desember)
Den populære barneboken kommer nå i filmform. Vi møter Max, som rømmer til Huttetuenes land. Her krones han til konge - en jobb som viser seg å ikke være så enkel som han trodde.

HTML EMBED
video_embed(12659,1);

«Avatar» (18. desember)
James Camerons første spillefilm siden «Titanic» vil definitivt bli en av høstens største filmer. På månen Pandora må Jake motvillig redde beboerne Na’vi-ene.

«Sherlock Holmes» (26. desember)
Verdens mest kjente privatdetektiv må sammen med Watson prøve å redde England. Robert Downey Jr. og Jude Law spiller Sherlock Holmes og Watson.

HTML EMBED
video_embed(12660,1);

«Thirst» (26. desember)
«Oldboy»-regissør Park Chan-wook fikk tidligere i år juryprisen under Cannes-festivalen for denne filmen. En prest blir forvandlet til en vampyr etter en virusinfeksjon.

«Det hvite båndet» (26. desember)
Michael Haneke hylles som en av verdens beste regissører, og med «Det hvite båndet» fikk han i år Gullpalmen i Cannes. Den handler om en by i Nord-Tyskland hvor mystiske hendelser finner sted.

Se også blant annet:
«G-gjengen» (28. august)
«Case 39» (11. september)
«Frost» (18. september)
«Vegas» (25. september)
«The Hurt Locker» (25. september)
«Engelen» (2. oktober)
«The Informant!» (2. oktober)
«Fame» (9. oktober)
«Knerten» (16. oktober)
«Julie & Julia» (16. oktober)
«Bestevenner» (30. oktober)
«Julenatt i Blåfjell» (13. november)
«Asfaltenglene» (27. november)
«Yohan - Barnevandreren» (11. desember)

Kommentarer til denne saken