Gå til sidens hovedinnhold

Høstferien din kan ryke

Det går mot streik blant de kabinansatte i SAS Danmark. Det kan ødelegge høstferien din.

Les NA24 på mobil

Forhandlinger om en ny avtale for de 1600 kabinansatte i SAS Danmark har brutt sammen. Nå varsler de streik om 14 dager, melder nyhetsbyrået Ritzau.

NA24 - din næringslivsavis

- Forhandlingene er brutt
- Forhandlingene er brutt sammen, og det er ikke avtalt nye møter. Derfor har vi nå sendt første konfliktvarsel, sier formannen for de kabinansatte Verner Lundtoft Jensen til Ritzau.

De ansatte har blankt avvist de nye sparekravene fra SAS-ledelsen, som ifølge kabinformannen vil påvirke både lønn, arbeidstid, pensjon og ferie negativt.

-Forhandlingene er ikke brutt
Kommunikasjonsdirektør Anne Bove-Nielsen i SAS Danmark sier til NA24 at de ikke regner forhandlingene som brutt siden det ennå ikke har vært diskutert enkeltpunkter i avtalen.

- Jeg vil for det første si at SAS ikke anser dette som et reelt brudd i forhandlingene siden det ikke har vært ført noen realitetsforhandlinger eller forhandling om enkeltpunkter. Vi har heller ennå ikke mottatt noen offesiell melding om konfliktbrudd, det vi imidlertid har fått høre er at en slik skal være på vei i posten til oss, sier Anne Bove-Nielsen til NA24.

- Ingen fly på bakken
Hun påpeker at ingen reisende foreløpig vil bli påvirket av konflikten mellom ledelsen og de kabinansatte.

- SAS flyr som normalt, og vi regner med at vi vil klare å løse denne konflikten før streken blir et faktum, sier hun.

Kommunikasjonsdirektøren sier til NA24 at det ikke er avtalt nye møter med kabinforeningen CAU og at de derfor vil be Forligsinstitutionen om å hjelpe dem med å komme til enighet med motparten.

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene