Gå til sidens hovedinnhold

Fengslende hotell

I flere av de mest populære byene verden rundt er fengsler gjort om til lekre hoteller. Her er fem gode tips.

Følg oss på FACEBOOK

Helt frem til 1989 var den strenge, men flotte steinbygningen midt i Nordens eldste by Ribe fengsel. Året etter overtok den driftige, tidligere lærerinnen Annitha Faurholt (62) bygget, og gjorde det om til et ganske så annerledes overnattings- og serveringssted kalt Den gamle arr e st .
– Siden ungdommen har jeg hatt lyst til å skape et aktivitetssted for hele familien, et sted som inspirerer til å tenke nytt, forklarer Annitha, som ikke bare holder orden på de 11 rommene, men også kafeen, i tillegg til at hun arrangerer male- og tegnekurs. I fangekjelleren har Annitha sågar fått plass til et utsalgssted for brukskunst.
De gamle cellene er gjort om til små, men koselige og ganske så spesielle rom. På loftet, der fengselssjefen i sin tid hadde soverom, finner du en «brudesuite» med himmelseng og egen bar. Den koster fra 1200 kroner for to. Da er frokost inkludert.
Her er fire andre lekre «fengsler» vel verdt et besøk, som alle har en sjenerøs «romantikkpakke».

Se hvilket hotell som ble kåret til ÅRETS SOMMERHOTELL

Four Seasons Hotel Istanbul at Sultanahmeta, Tyrkia
Selv om dette en gang var et tyrkisk fengsel er det ingenting her som minner om opplevelsene i den beryktede amerikanske filmen Midnight Express. Snarere tvert imot. Riktignok har man beholdt de originale tredørene og vakttårnene på gårdsplassen (huser i dag heiser), men ellers finner du en luksus her som overgår det meste.
Sats på en romantisk bed-and-breakfast pakke som starter på cirka 3000 kroner natten.
www.fourseasonshotel.com/istanbul

Liberty Hotel, Boston, USA
På dette hotellet, som har flott utsikt over Charles-elven, blir du mottatt med både sjampanje og handjern. Frem til 1990 (fra 1851) var Charles Street Jail beryktet for sitt forfall. I dag kjennetegnes det derimot av sin sans for humor og ikke minst den omfattende restaureringen av interiøret.
En romantisk Liberty’s Guilty Pleasure Romance Package for to koster fra ca. 2700 kr per natt. Jordbær dyppet i sjokolade og et kjærlighets-kit er da inkludert.
www.libertyhotel.com

Leseglad? BO I EN BOK I ST. PETERSBURG

Malmaison Oxford Hotel, Oxford, England
Dette hotellet cirka ni mil utenfor London oppmuntrer gjestene til å ta med egne handjern. I tillegg utgjør de 40 rommene en nesten bisarr blanding av det behagelige (veldig gode senger) og det gufne (tretoms tykke ståldører). Hvert av rommene er bygget om fra tre celler, to til selve rommet, og den tredje cellen til bad.
En Love Suite Love-pakke koster fra ca. 2000 kroner natten. Da er en suite, sjampanje, aromatiske oljer og stearinlys blant annet inkludert.
www.malmaison.com

Fikk du lyst til å reise? FÅ RÅD TIL IMPULSREISEN

Hotel Katajanokka, Helsinki, Finland
Selv om Helsinki Kretsfengsel ble gjort om til et Best Western-hotell i mai 2007 er de karakteristiske røde teglsteinsveggene og den sentrale hallen midt i det tidligere fengselet beholdt. Hvert av de til sammen 106 rommene ble gjort om fra to eller tre enkeltceller.
For cirka 1250 kroner natten for to er et glass sjampanje og frokost inkludert.
www.bwkatajanokka.fi

Kommentarer til denne saken