HTML EMBED

Hotellikonet Chateau Marmont på Sunset Strip i Hollywood har siden 1930-tallet losjert flere filmstjerner, musikere og industrimagnater enn noe annet hotell. Med eksentriske størrelser på gjestelista som Greta Garbo, Johnny Depp og Mick Jagger er dog hotellet kjent for, og har levd godt på, sin utpregete diskresjon. Det har også vært åsted for flere større kjendisskandaler. For eksempel var det nettopp her komikeren John Belushi tok en overdose i 1982, en hendelse som satte fokus på stjernenes utsvevende liv i og rundt det berømte hotellet.
Ved å sjekke ut av Norge og inn på Hotel Luna i Amalfi like sør for Napoli søkte derimot Henrik Ibsen seg bort fra offentligheten. På hotellet, som ble bygget som kloster i 1222 av Frans av Assisi, påbegynte Ibsen etter sigende flere av sine berømte teaterstykker, blant annet Peer Gynt.
Hotel Luna Convento har senere hatt besøk av flere storheter, som Ingrid Bergman og ektemannen Roberto Rossellini. Det skyldes ikke minst beliggenheten, med en praktfull utsikt over havet og den karakteriske kyststrekningen. Det meste av sjarmen fra den gang er i behold, og har du ikke anledning til å sjekke inn bør du i det minste få med deg den strålende utsikten fra hotellets ellers utmerkete restaurant.

UNN DEG ET LUKSUSCRUISE

3 andre kjendishoteller

Aria Hotel, Praha

Midt blant barokke hager og palasser i Mala Strana-kvarteret ligger Aria Hotel, Prahas mest luksuriøse. Det er lite og intimt, og hver av de fire etasjene med til sammen 52 rom er dedikert ulike musikksjangere – jazz, opera, klassisk og moderne musikk. Deretter er rommene tilegnet forskjellige musikkstorheter, som Dvorak, Elvis og jazzlegenden Billie Holliday. Bob Dylan og popdronningen Christina Aguilera er blant stjernene som har sjekket inn her.

10 HEITE STORBYER

Amstel Hotel, Amsterdam

Amstel Hotel er det foretrukne hotellet for superstjernene som besøker den hollandske hovedstaden, vakkert beliggende ved elva Amstel. Luksushotellet var kulisse i den amerikanske spillefilmen Oceans Twelve, og huset i den forbindelse flere av hovedrolleinnehaverne, blant annet George Clooney, Brad Pitt og Matt Damon.

9 TING DU MÅ GJØRE I AMSTERDAM

The Majestic, Ho Chi Minh-byen

The Majestic, midt i sentrum av Ho Chi Minh-byen (Saigon), var den engelske forfatteren Graham Greenes foretrukne gjemmested, da han søkte tilhold i byen i 1952.
- Det startet med de høye, elegante kvinnene i hvite silkebukser ...
Slik begynner Greene sin fargerike forklaring i den selvbiografiske boken Ways of Escape, om sitt kjærlighetsforhold til Indokina. På elegante Majestic opprettet han sin base, som endte med klassikeren Den stillferdige amerikaner.

ASIAS BESTE BARER