Gå til sidens hovedinnhold

Hotellkongens nye planer

Jan E. Rivelsrud satser hardt etter at han tuppet Petter Stordalen ut av sitt hotellimperium. Les alt om hotellkongens nye planer.

- Jeg fikk vel en form for inspirasjon etter at Stordalen gikk inn på eiersiden hos oss i Rica, sier Rica-sjef Jan Eilef Rivelsrud til NA24.

NA24 - din næringslivsavis

Rivelsrud ble først paff og overrasket da hans rival og konkurrent Petter Stordalen plutselig rykket inn i en stor aksjepost i hotellkongens livsverk. Stordalen var raskt ute av Rica etter at hans imperiedrøm brast.

Les også: Kuppet Stordalens eventyr

55-60-65
I hele 171 dager holdt Stordalen den distinkte hotellherren Rivelsrud på pinebenken før han måtte bite i det sure eplet. Stordalen prøvde å selge aksjen for 65 kroner i sommer, men solgte 24. november for 60 kroner da han gjorde retrett ut av Rica.

- Det er klart at dette har kostet mange penger, men det er et godt selskap og fullt ut akseptert, sier en særdeles opplagt Rivelsrud, som byr på Grand Cafés berømte napoleonskake da NA24 får audiens på Grand Hotell.

- Grand Hotell og Holmenkollen Park er indrefileten i vår hotellportefølje, sier han.

Totalt har Rica 90 hoteller i Norge og Sverige. Selskapet er notert på Oslo Børs, men skal av børs om ikke lenge.

Danmark
I 1975 begynte Rivelsrud sin økonomiske ferd med en restaurant i Oslo og en i Bodø.

Siden den gang har hans hotellimperium vokst kraftig og verdsette for hele 1,4 milliarder kroner på Oslo Børs. Rivelsrud kontrollerer selv og gjennom sin familie hele 97 prosent av selskapet.

- Jeg har gått alle gradene fra å vaske hotellrom, resepsjonsarbeid og alle andre oppgaver som trengs for å drive et hotell, sier han.

Foruten Norge har hotellselskapet har elleve hoteller i Sverige og neste land på agendaen er København.

- Jeg har planlagt å kjøpe eller leie et hotell i den danske hovedstaden, sier han.

Han forklarer at mange av deres kunder trenger et Rica-hotell i København.

Investerer i nord
Jan Eilef Rivelsrud sier det er stor planer om å investere i de neste månedene som kommer.

- Jeg har lenge sagt at Alta er inngangsporten til Finnmark. Vi skal derfor investere 80 millioner kroner i et nytt hotell der oppe, sier han.

Totalt er det 400 rom som skal ha eget badeland rett i nærheten. Han skal også utvide hotellet han eier i Vadsø. Ishavshotellet i Tromsø skal få egen konferansesal med verdens beste utsikt og pusses opp for 15 millioner kroner.

- Jeg er som du sikkert skjønner veldig begeistret for hotell med sjøutsikt, sier han.

Det er også Rivelsrud som drifter hotell Seilet i Molde, som også har en unik sjøutsikt. Der skal hotellmannen bruke 50 millioner.

Luksus på Tjøme
Ikke langt fra Verdens Ende på Tjøme kommer det i to trinn et luksushotell. Første trinn skal være 16 luksussuiter på hele 75 kvadrat. Trinn to er på 25 rom og dette skal være forebeholdt de godt bemidlede i den idylliske skjærgården.

- Dette er et hotell med store flotte suiter i kombinasjon med vår egen spa, sier han.

Ifølge Rivelsrud vil dette være et hotell med en meget høy standard og god beliggenhet til en prislapp på 120 millioner kroner.

- Det å drive hotell er en livsstil med operasjon 24 timer i døgnet. Det må man aldri glemme. Hotelldrift handler bare om å gi god service til våre gjester, sier han.

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping