(SIDE2:) Søndag 20. september starter NRK3 den nye sesongen av «House». NRK har hatt en lengre pause i verdens mest sette TV-serie om den geniale, men sosialt tidvis uintelligente Dr. Gregory House på Princeton Plainsboro universitetssykehus.

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå

Må klare seg uten assistenene
I slutten av sesong tre mistet House sin faste trio av assistentleger, Cameron, Chase og Foreman. Og siden han takler forandringer dårlig, så blir dette helt klart et problem for ham i begynnelsen av fjerde sesong. Men er de virkelig borte fra sykehuset?

Serien starter først på NRK3 og sendes så onsdager på NRK1, altså omvendt av forrige gang.

Men i USA har de allerede kommet til sesong seks som starter 21. september. Det er skjedd mye med legene på sykehuset og ikke minst Dr. House siden sesong fire, men det skal vi ikke avsløre her.

Isteden kan vi bringe videoen der Hugh Laurie lar seg fotografere med levende slanger for den nye reklamekampanjen for sesong seks. Symbolet på plakaten spiller på antikkens gud, Asklepios som var en stor «legefigur». En av hans kjennetegn er en stav omkranset av en slange.

Snakes on a cane
Før sesong seks i USA begynte en stokk (Dr. House er avhengig av stoff etter en blodpropp i beinet) omkranset av en slange å dukke opp her og der i blader og på plakater i Los Angeles uten at det sto noe mer. Det dukket også opp en egen nettside kalt snakesonacane.com, som selvfølgelig spiller på filmen «Snakes on a plane».

Ideen til symbolet stammer fra Hugh Laurie selv, som også er en av TV-seriens utøvende produsenter.

Men å skulle la seg fotografere med levende slanger, var ikke helt i Lauries plan.

- Har de navn, ville han dog vite før fotograferingen, og kunne konstatere at det var ikke en liten boa constrictor-hunn han fikk rundt overkroppen.

HER KAN DU SE HOUSE-TEAMETS EGEN VIDEO AV HVORDAN DET FORLØP

HTML EMBED