(SIDE2:) Søndag er det nok en gang klar for Doktor Gregory House og legene ved Princeton Plainsboro universitetssykehus på norske skjermer.

Av en eller annen grunn har NRK valgt å vente relativt lenge med sesong fire av serien. Muligens fordi den kun er 16 episoder lang. Det er nemlig denne sesongen som ble skapt under den mye omtalte manusforfatterstreiken som hadde en stor effekt på mange film- og TV-produksjoner.

I USA er det mandag klart for sesong 6, men det er å foregripe begivenhetenes gang.

SE OGSÅ: Hadde du våget dette?

Mister sitt team
Det er ganske prøvende sosialt å være rundt Gregory House siden han skyr svært få midler i å jakte på det rette svaret, og ofte overlater til sine tre assistentleger å samle opp de etiske restene etter det han bedriver.

Da forrige sesong sluttet, fant den briljante, men ganske frekke legen seg ganske alene da han sparket Chase (Jesse Spencer) og Foreman (Omar Epps) og Cameron (Jennifer Morrison) sluttet. Siden doktor House ikke fungerer spesielt bra uten et team, må Wilson (Robert Sean Leonard) og Cuddy (Lisa Edelstein) gå til atskillige omveier for å få ham til å hyre et nytt.

Og den godeste House finner ut at det hele blir mye enklere om han kjører en rekke kandidater gjennom en rekke tester som gjør at de ryker ut en etter en.

Omdiskutert
Den fjerde sesongen av «House M.D» ble relativt omdiskutert i USA fordi den satte Chase, Cameron og delvis Foreman til side til fordel for de nye «andungene» som de populært kalles. Samtidig dukker det opp ganske mange spesielle karakterer også her. Se opp for Bosley (eldre kar), Dr. Amber Valakis (en kvinnelig utgave av House) og for eksempel den unge Clive, populært kalt «dark, religious nut» av den politisk ukorrekte doktor House.

Seriens produsenter David Shore og Katie Jacbos anerkjente fansens reaksjoner, men sa samtidig at noe måtte gjøres for å bryte om formelen showet bygger over.

«House M.D» bygger i stor grad på mysteriene til Sherlock Holmes, og for Holmes-kjennere er det flere referanser i serien. Serieskaperne er også kjent for å legge ut et spor, som de så forlater for å komme tilbake til det flere episoder senere. For eksempel Dr. Houses sans for sin sjef, Cuddy, kommer bedre til syne i sesong fire. Og tross for at hans manglende sosiale ferdigheter stadig trekkes frem, er det klart at diagnostikeren besitter en evne til å få god kontakt med barn og eldre.

SE TRAILEREN FOR SESONG 4

HTML EMBED

Avslutningen i den korte sesong fire regnes som en av de mer kreative og velskrevne i amerikansk TV-historie. Men hva det er, skal vi ikke si her.

Verdens mest sette
Per i dag er «House» en av verdens mest sette TV-serier på høyde med «C.S.I.» og «24». Serien har også gjort den britiske komikeren og skuespilleren Hugh Laurie til en av klodens best betalte TV-stjerner etter Kiefer «Jack Bauer» Sutherland og Charlie Sheen.

Laurie var før serien mest kjent som komikerpartner til Stephen Fry i «A Bit of Fry and Laurie», «Jeeves and Wooster» og «Blackadder». Mannen er også en habil pianist og gitarspiller, og har faktisk komponert flere av musikkstykkene som figurerer i «House».

Hugh Laurie er for øvrig nominert til en Emmy-pris for innsatsen som Dr. House under søndagens Emmy-utdeling i Los Angeles.

NRK har denne gangen valgt å starte serien på NRK3 søndager klokken 21.00 og sende den i reprise på NRK1 påfølgende onsdag 22.15.