(SIDE2:) Eplet faller kanskje ikke så veldig langt fra stammen. I alle fall ikke i den imaginære verden.

Mer fra Side2. no: Besøk forsiden

Fire av de seks hovedrolleinnehaverne i TV-serien «House» har nemlig alle leger eller sykepleiere i nær familie.

– Ironisk sammentreff
– Det er ironisk at jeg tjener så godt på å late som i en jobb som min far gjorde så bra, har Hugh Laurie sagt om sin egen far. Faren W.G.R.M. «Ran» Laurie var nemlig lege i Oxford og fikk selvfølgelig langt mindre betalt enn sin sønn som løser oppfunne diagnostiske mysterier som Gregory House hver uke på TV. Hugh Laurie skal tjene 10 millioner dollar per episode.

Faren var for øvrig også olympisk mester i roing, og sønnen var nasjonal mester på ungdomslandslaget i samme sport.

– Siden jeg er min fars sønn, var vi ganske like i stemmen. Det hendte at pasientene hans forvekslet oss når de ringte hjem til oss. Før jeg fikk sagt noe, så brast de ut med sine problemer. Jeg innrømmer at jeg stilte noen diagnoser, har Laurie fortalt.

Vanskelige familieselskaper
Gregory House flørter stadig med og irriterer sin sjef, Lisa Edelstein. Hennes far er Alvin Edelstein jobber som barnelege ved at Chilton Memorial Hospital i New Jersey.

Hans tidligere assistentlege Robert Chase har også et noe komplisert forhold til sin sjef. Den australske skuespilleren Jesse Spencer innrømmer lattermildt at det ikke er enklere å spille lege i hans egen familie.

Hans far er allmennlege og alle hans tre søsken er nemlig leger eller i ferd med å bli. Hans bror Tarney er plastisk kirurg, hans andre bror Luke jobber med ortopedi og søsteren Polly er turnuskandidat.

– Jeg hadde faktisk tenkt å ta universitetsfag og så ta medisinstudiet. Men jeg fant ut at jeg har et bedre liv som skuespiller. Og jeg får jo fremdeles være doktor, sier Spencer i et intervju med Hollywood.com.

Han innrømmer likevel at familiemiddager kan være en pine etter som søsknene finner stor glede i å påpeke hva som ikke er riktig medisinsk prosedyre i TV-serien.

Den siste som også får spilt ut sin fascinasjon for sykepleiere (selv om vi sjelden ser noen av dem) er Robert Sean Leonard. Leonard, som ble kjent gjennom filmen «Dagen er din» og «Stor ståhei for ingenting», spiller legen James Wilson i «House», en mann som lett faller for kvinner.

Og resten er lærere
Robert Sean Leonards egen mor er også sykepleier. Faren derimot er spansklærer.

Den siste legen som har nære forhold til House er Jennifer Morrisons Dr. Cameron. Morrison og medspiller Omar Epps (Dr. Foreman) er de eneste skuespillerne av hovedteamet som ikke har leger eller sykepleiere i familien. Derimot er begges foreldre lærere.