(SIDE2): Årets People's Choice Awards åpnet den store prissesongen i Los Angeles natt til torsdag. Og stjernene møtte opp i hopetall.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Stort for Batman
Folkets priser er nettopp folkets priser og deles ut i en rekke kategorier. Vinnerne tenderer også til å være litt annerledes enn når bransjen og kritikerne sier sitt. Men onsdagen var ikke folket og bransjen så langt unna hverandre.

To store underholdningsfenomener fra året som gikk dominerte kvelden, nemlig filmen «The Dark Knight» som vant fem priser og TV-serien «House M.D». Serien vant både beste TV-drama og Hugh Laurie ble årets store mannlige dramastjerne som den ikke så spesielt menneskeglad, men hyperintelligente og politisk ukorrekte Dr. Gregory House.

- Jeg elsker dere mennesker. Virkelig. Jeg holder med dere, sa Hugh Laurie spøkefullt da han innkasserte prisen fra utdeler Teri Hatcher.

- Hvem er disse menneskene?
Laurie måtte ta turen opp på scenen igjen da «House» ble kåret til årets beste TV-drama. Denne gangen fikk han følge av sine medspillere, produsenter og manusforfattere.

- Jeg har virkelig ingen anelse hvem disse menneskene er, spøkte han, og sa at de «200 som var med var kun en liten del av dem som jobber med serien til daglig fordi det var bare så mange smokinger de fikk tak i».

- Samtidig er dette et viktig tall. Det var omtrent så mange som så serien da vi startet for fem år siden. Her hjemme går «House» på NRK1. Kanalen er klar for sesong fire, mens sesong fem går i USA.

1369

Priset HeathLedger
«The Dark Knight» hentet hjem prisen fjorårets favorittfilm, beste actionfilm, beste besetning, beste match på lerretet i Heath Ledger og Christian Bale og favoritt superhelt i Christian Bale og Aaron Eckhart, som henholdsvis spiller Batman og Two-Face.

- Denne er til Heath, sa Christian Bale da han mottok en av kveldens mange priser.

En som også fikk mye oppmerksomhet var Christina Applegate som folket valgte til sin kvinnelige favoritt på TV. Applegate måtte gjennom en stor kreftoperasjon og valgte å fjerne begge brystene fordi legene så på det som en stor fare at kreften ville komme tilbake nylig.

- Jeg takker for den overveldende støtten og varmen som dere har vist meg, sa Applegate.

HER ER VINNERNE:

Kinofilm

Favorittfilm

The Dark Knight

Favorittkomedie

27 Dresses

Favorittdrama

Bienes hemmelige liv

Familiefilm

Wall-E

Favoritt indiefilm

Bienes hemmelige liv

Favoritt actionfilm

The Dark Knight

Favorittpar på film

Heath Ledger og Christian Bale i The Dark Knight

Favorittfilmstjerne

Will Smith

Favoritt kvinnelige filmstjerne

Reese Witherspoon

Beste mannlige actionstjerne

Will Smith

Beste kvinnelige actionstjerne

Angelina Jolie

Beste hovedrolle - mannlig

Brad Pitt

Beste hovedrolle - kvinnelig

Kate Hudson

Favoritt TV-komedie

Two and a Half Men

Favoritt TV-drama

House M.D

Favoritt sci fi-serie

Heroes

Beste nykommer TV-drama

The Mentalist

Beste nykommer TV-komedie

Gary Unmarried

Beste TV-skuespiller

Hugh Laurie - Dr. Gregory House

Beste TV-skuespillerinne

Christina Applegate

Favoritt talkshow-vert

Ellen DeGeneres

SE ALLE VINNERNE HER

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!